Ford 3000 - Slecht starten ford 3000,

Hoe gloei ik mijn ford voor,en waaraan kan ik zien of hij wel voorgloeit.een week in mijn bezit

Deel dit topic

beeke174

Reacties

jammermaarhelaas
Normaal gesproken, met het originele contactslot, werkt de gloeispiraal wanneer je de contactsleutel tegen de klok in draait, tot ongeveer daar waar de grote wijzer van de klok staat als ie 10 uur aan geeft. Je merkt dat je hem tegen de veerdruk in moet draaien. In die stand gloeit ie.
Je kunt dit controleren door tevens het stadslicht aan te zetten, en die gaat dan zachter branden, dan weet je dat de gloeispiraal stroom trekt. Beste is om het licht dan weer uit te zetten, dan gaat alle stroom naar de spiraal.

Je moet 20 tellen gloeien, en dan de sleutel verder door draaien naar links, dan start ie. Je mag rustig vol gas houden bij het starten na gloeien, maar wel meteen het gas terug als ie aanslaat.

Als je de motorkap open zet, zie je de luchtpijp van het front af komen, en op het spruitstuk aangesloten, een centimeter of 10 verder, in het spruitstuk, zit de gloeispiraal. Als je daar voelt dicht bij waar de draad op de spiraal zit, of de spiraal warm wordt, of je haalt de draad er af en meet of er +12V op komt te staan als je de sleutel in de gloeistand houd, dan weet je in hoeverre het werkt.

Wel opletten dat je na het starten de contactsleutel op groot contact zet, anders laad de accu niet bij!

Er zijn later andere contactsloten gekomen, bijvoorbeeld een soort waarbij je rechtsom moet gloeien, op 3 uur. Misschien iets om even te controleren als je merkt dat ie het niet gloeit.
Fordje4600
Een ford 3000 moet goed starten met 5 graden vorst
beeke174
Oke hartstikke bedankt ga het gelijk proberen 👍
beeke174
Ik kan de sleutel niet naar links draaien maar onder het contactslot zit wel een zwarte drukknop maar als ik die indruk word de verlichting niet minder zou dit dan toch de voorgloeiknop zijn
Fred4130
@beeke174 denk eerder dat dit je toeterknop is......😎, daar zit ie bij de 3600 in elk geval , zijn iets jongere broertje. Zoveel anders is die niet.
+1
beeke174
Ik ben er uit,het is naar rechts draaien tegen de startaanslag aan gloeien starten. Maar toch bedankt dit heeft mij goed geholpen ,,top,,,
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!