Illustratie van:

Fendt 306 LS - Fendt 306 ls kuhn 243

Heeft iemand ervaring met een fendt 306 ls en een kuhn 243(of 283) wij willen bij onze fendt 306 ls een kuhn 243(of 283) kopen zodat we met 2 trekkers kunnen maaien

Deel dit topic

Reacties

fendtlars
Heb er wel een foto van gevonden maar weet niet of hij dat ook goed kan trekken, wij moeten er +- 20 hectare mee maaien

(klik om te vergroten)

g-g
@fendtlars dat is onze combinatie van thuis😉. Kan qua motorvermogen goed aan, het heffen is een groter probleem. je moet er wel een aantal gewichten aan hangen, mn vader hangt er 4 (niet orginele fendt) gewichten aan, ik weet niet hoe zwaar die zijn.
g-g
@g-g en wij maaien bij de eerste snede ook 20 bunder, zonder gekocht gras
fendtlars
@g-g komt het linker rad tijdens het maaien ook nog los of valt dit hard mee?
Hebben inmiddels een Lely 320 MC voor de andere trekker (Fendt 310) en wouden er dan een kuhn 243/Lely 240 bij voor de 306 zodat we met z’n tweeën kunnen maaien.
g-g
@fendtlars hoe bedoel je? Het linker rad los?
fendtlars
@g-g als je de maaier aan het eind optilt wordt de trekker dan nog licht aan de linker kant? Aangezien onze 310 daar wel eens last van heeft met een nat pak gras.
g-g
@fendtlars het is wel goed opletten, Met achteruit rijden, moet je ook oppassen dat je niet slipt.
assink
Wij maaien thuis met een MF3050 met een Lely splendimo 281, alleen zal een kuhn wel een heel stuk zwaarder zijn. Hiervoor hadden we een krone am 242 z, en dat kon ie ook prima aan.
Beide zijn schijvenmaaiers met kneuzer, lely een kunststof vingerkneuzer, krone had klepels.
Qua vermogen zal een fendt 306ls vergelijkbaar zijn verwacht ik. Hoe zwaar een kuhn maaier loopt heb ik echter geen idee van.
walker1
Ik denk dat het heffen eerder een probleem is, dan het motorvermogen. Wij maaiden vroeger met 75 pk Renault, 2wd en een DF maaier 2,30 breed. 75 pk was ruim voldoende, maar trekker was wel erg licht van voren als de maaier geheft was. Was maaier zonder kneuzen trouwens.
Sojaboontje
Ik zou dan voor de 240 gaan. Dat is beter voor de hef vooral met kneuzer.
Jeroen-ford
Ik heb wel gemaait met een mf 3050 met krone 283 met kneuzer. Dit gaat prima alleen voor de hef is het heftig zat en de trekker heeft de neiging om naar rechts te trekken
-NEW-HOLLAND-
Wij hadden een 243, heeft in nood ook wel achter de 307 gezeten, dat wil best. 283 zou ik niet proberen. Moest wel 5x 35 kg voor anders werd de trekker te licht
tractorfan.nl/picture/1188554/…
Bekkink
Hier hebben we jaren gemaaid met krone 242 met kneuzer met een fendt 306 ls. Kan het makkelijk aan. Dus een kuhn kan ook.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS en hebben de trefwoorden kuhn en fendt geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN