Leyland 272 - stuurbekrachtiging

Hallo,
ik ben nu bezig met de stuurbekrachtiging van mijn leyland 272 die het eerst helemaal niet deed maar na alles een keer te hebben losgedraaid en schoongemaakt te hebben doet hij het nu half. namelijk als ik naar rechts stuur doet hij het wel en naar links niet.

mijn vraag dus: weet er iemand waarom hij het maar half doet of heeft iemand dit eerder meegemaakt. ligt dit aan de druk of zou er nog wat vuiligheid in kunnen zitten???
dalton

Reacties

hewi
Zit er een orbitrol op , of is hij mechanisch bestuurt en hydraulisch bekrachtigd
Zal wel mechanisch bestuurt zijn, omdat hij het eerst helemaal niet deed.
Fendttrisixfan
@international-633

rare redenering heb jij...
Ik bedoel, als het een orbitrol had, dan kun je de trekker helemaal niet gebruiken als het niet werkt. met hulpcilinder wel.
hewi
Normaal heeft een leyland 272 een orbitrol, deze kan door verkeerde montage niet goed werken bij vervangen van afdicht set heb je speciaal gereed schap nodig
dalton
Ik weet niet precies wat een orbitrol is maar ik kan zonder stuurbekrachtiging gewoon sturen dus gewoon mechanisch gestuurd met hulpcilinder
Wimsumar
Beste Dalton: Bij volledig hydraulsche besturing zit op de plek van het "stuurhuis" een zogenaamde "orbitrol" onder het stuurwiel gemonteerd. Dit is een soort dubbelwerkend regelventiel dat werkt op het draaien van het stuur.
Foto:

san.ocen.nl/uploads/altenamarine.nl/…
dalton
Oke bedankt voor de uitleg wimsumar. nu weet ik zeker dat ik gewoon een hulpcilinder heb.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Leyland 272 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!