Illustratie van:

Zuidberg Fronthef - olie aftappen , welke olie

Ik wil onze frontaftakas Zuidberg van 2007 (Case IH) verversen, ik zie wel de peildop zitten maar geen aftapdop, wie weet hoe dat moet en welk olietype er in moet?

Deel dit topic

Reacties

minkema
Gewoon weg hoeft die olie niet vervangen worden zit van die rode olie in en die is mooi duur per liter. alleen weet ik de naam er zo niet voor.
minkema
Atf olie zit erin.
JD92
Rood? Nou dan gooi je er toch twee-takt olie in?

Mare je plaatselijke mechanisatiebedrijf kan je dit vast wel leveren:

kroon-oil.com/nl/producten/…
tractorliefhebber
@JD92 Ik neem aan dat je een grapje maakt met je tweetaktolie?
mickheijboer
Volgens mij hoef je deze olie niet te verversen is levenduur olie.
IH-Jansen
Ik moest toen een keer zoon stomp vervangen toen zat de aftapplug aan de achterkant dit was bij een mx 110
nhmonteur
Als je onder de aandrijfpot kijkt, dan zie je daar 2 kleine inbusboutjes zitten, dit lijken boutjes die het huis bij elkaar houden, maar als je 1 van deze 2 eruit draait dan loopt de olie eruit. zo kan je hem dus aftappen.
en er moet inderdaad van die rode olie in, dit is atf olie.
succes
BjornM
Gaat er geen 80W90 in? Dit gaat er bij John Deere en Sauter tenminste wel in.
Husqvarna
Volgens Kroon-oil moet je bij -een Case-frontaftakas af fabriek- er 0,4 liter HT oftewel Hy Tran in gooien, en om de 1200 uur verversen. Maar als het bij Zuidberg ATF is dan zien/ruik je dat wel, er zit ook een peildop in tot waar de olie moet.
JD92
@tractorliefhebber

Persoonlijk zou ik er geen 2-takt ingooien nee;)
DaanHaar
Advies: lekker afblijven van die bakken. Alleen als ze lek zijn uit elkaar halen verder hoef je er niets aan te doen, zeg maar onderhoudsarm.
Tom VB
Ze kunnen wel onderhoudsarm zijn maar er zit wel een lamellenkoppeling in en een aluminium oliepompje. De olie wordt op den duur smerig van de slijtage lamlellen. Een keer vervangen lijkt me niet verkeerd. ATF (rode) olie idd.
GEEN 80W90 ingooien ! Als het goed is zit er aan de achterkant een aftapplug, of ze hebben het veranderd en met een vd onderste inbusbouten aftappen.
casejxu
Gewoon achterbrug( bij case dus de HY TRAN) er ingooien, zit lammelenkoppeling in net als versnellings bak en daar gooi je ook hy tran in bij case.. en verversen kan nooit kwaad, zit de aftapplug niet aan de voorkant onderaan
Puma cvx power
Als je de PTO wil verversen moet je het het grote ronde dekseltje los maken ik meen sleutel 13 daarachter zit een filter die moet je goed schoonmaken.
De olie loopt er dan vanzelf uit en er moet shell Donax TA in is rode olie en geen versnellings bakken olie dat is meestal ook je hydroulische olie niet bedoeld voor de PTO

en ze zijn niet onderhouds arm bij veel gebruik bij elke service beurt vervangen

De case ih Monteur
lucas712
Op onze vredo zit ook zo'n bak en die moet echt met 500 ververst worden. imbus boutje onderin eruit en het pompje/filter achter de veerring goed schoon maken dan vullen door nivo plug. van vredo moet er shell 75w90 in. is wel vrij dure olie
driessie
Helemaal goed @Puma cvx power

er gaat bijna 3 liter in de pto kast
gewoon en elk jaar verversen idd zit meestal wat voering materiaal in het filter of wat slijpsel.

in de oude zuidberg tandwielkast(herkenbaar aan de met een aparte droge koppeling) daar mag 80w90 in

de NH monteur
ramrod
Verversen is idd een prima idee, maar in het boekje van Zuidberg staat dat de olie nooit ververst hoeft te worden. Alleen peil controleren en zonodig bijvullen
Puma cvx power
Hey ramrod zoals ik al gezegd heb wij doen het bij veel gebruik bij elke 1000 uren beurt en ik heb het nog even nagekeken het is shell donax ta maar SHELL DONAX TX sorry veel succes
ramrod
@Puma cvx power

Wat mij betreft ververs je die olie 2x per week, maakt mij niet uit. Maar voor onderhoud wordt vaak de richtlijn van de fabriek gehanteerd. En aangezien niemand de richtlijn van Zuidberg genoemd heeft in de topic heb ik dat ff gepost.
Husqvarna
Shell Donax TX is ATF dexron III, nou die 3 liter kost je echt de kop niet, en zoals ik las zit er nog wel eens rommel in het filter, lijkt me ook niet goed dus.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zuidberg Fronthef ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
26