Illustratie van:

Zitmaaiers westwood - verwijderen achterwiel westwood T1800

Ik heb deze maaier pas gekocht en krijg het achterwiel niet verwijderd.Het is een westwood maaier uit 1987.
Hoe zit het bevestigd ? Wat moet er los gemaakt worden ?
Ik heb een lekke band namelijk !

Bedankt !

gr Mireille

Deel dit topic

Reacties

caseih1056xl
Phoe het bekende probleem.

Ik heb toen der tijd ook staan slaan en trekken maar het gaf niets.

Het best is gewoon om naar het mechanisatiebedrijf te gaan. die halen de oude band er zo af en zetten hem er zo weer op.

Meestal zit de velg aan de as geroest.
Corne S
Als je hem er niet af krijgt, de velg gewoon laten zitten. Dan proberen om de band van de rand los te krijgen. Vervolgens met banden lichters eraf halen. Bij geen binnenband, nieuwe binnenband erin. Eerst even voelen of er nog wat scherps in de band zit.

Meestal is het 1 boutje op de as, maar net zoals caseih1056xl zegt, zit hij dan nog muur vast op as. Je kunt er wel met de hamer op gaan slaan, maar als je het slecht treft, trek je de as uit de bak.
Deutz-5006
Ik heb idd de as uit de bak getrokken, wat wel een goed systeem is (wat ik daarna heb gedaan) is 2 gaten in de velg boren, en dan met een pouly trekkker hem er af halen!
Valtra-Fordpower
Hebben deze kogellagers om een as ofzo?
casepumacvx
Meestal zit het met een splitpen vast
322kris
Hier hetzelfde probleem gehad,buitenband eraf gehaald door hem te verwarmen met een elec.verfafbrander daardoor wordt hij echt soepel.Twee bandijzers en hij is er zo af,nieuwe binnenband en veel vaseline gebruiken.
rumsopt
Ik heb precies hetzelfde probleem, na een hele dag proberen nog steeds niet gelukt om de velg of band eraf te halen. Alle dingen die hierboven staan heb ik gedaan / geprobeerd. Iemand nog een tip ?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers westwood ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
18