Kan iemand mij vertellen welke koelvloeistof geschikt is in mijn gereviseerde m.a.n. motor uit 1960?

Kan iemand mij vertellen welke koelvloeistof geschikt is in mijn gereviseerde m.a.n. motor uit 1960?
de motor heeft vorstschade gehad deze heb ik gerepareerd door er aan de buitenkant een plaat op te maken waar ik 2 componenten afdichting achter heb gesmeerd. Hij is nu nog dicht. Ik ben bang dat als ik er koelvloeistof in doe dat de gebruikte bison afdichting oplost.
Weet iemand of dat zo is?

Deel dit topic

Reacties

Klein Rot
@Wichmond

Ik denk dat gewone antivries het minst agressief is, de moderne koelvloeistoffen hebben allerlei toevoegingen die mogelijk de afdichtingen oplossen
Wichmond
@Klein Rot
denk het ook ga ik denk ik maar doen
bas101
Is dat die 2L2 ? lijkt me lastig daar een plaat op te maken daar zich de vorstscheur altijd verticaal achter in de bocht of hoek van de motor bevind.
Wichmond
Hallo bas101
ik heb de stukken er eerst ingelijmd met 2 componenten en vervolgens de plaat er voor gemaakt
zie bijlage

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

inspecteurfendt
Mooi gerepareerd!
bas101
Dat was een behoorlijke schade zeg , voor mijn oldtimers gebruik ik altijd water met antivries toevoeging , de meesten van die oudjes verliezen altijd wel ergens koelwater en zo kun je (onderweg) altijd met water bijvullen , bij koelvloeistof mag dit eigenlijk niet, t is dat we nu de winter ingaan , maar in t voorjaar vul ik dan met zuiver water en laat m dan gedurende de zomer goed spoelen zodat t bruine roest er mee uit komt , dus rijden en dan s avonds weer aftappen en vervolgens weer met schoon water vullen net zo lang tot er enkel schoon water uit de aftapkraan komt bij sterk vervuilde radiatoren en blokken evt met soda of citroenzuur ,tijdens dit proces kijken of ie 100% dicht is en dan pas afvullen met antivries , dat 100% dicht zijn is overigens geen garantie dat ie in de nabij toekomst ook dicht blijft maar je hebt tenminste al een basis..
Wichmond
Allemaal bedankt voor jullie reactie ga dan maar gewoon antivries gebruiken.
+2
Sjon
Ziet er mooi uit in de verf.
Ik ben bang dat door de vele boutjes die je in het blok hebt geschroefd er nu een nieuwe zwakke plek bij hebt. Had je niet beter het afgebroken stuk kunnen laten lassen door een gespecialiseerd bedrijf, bijvoorbeeld lasklus.nl, die hebben veel ervaring met (gietijzeren) motorblokken repareren. Nu blijft het een tijdbom.
bas101
@Sjon om dit goed te kunnen te lassen moet je wel het hele blok demonteren en kaal maken , je valt dan ook weer van t 1 in t ander , zoals ik de stootranden in de bussen bekijk kun je dan t beste ook meteen een hele motorrevisie meenemen , zoals hier boven met die platen is t proberen waard.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden koelvloeistof en 1960 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN