Illustratie van:

Fiat 600 - Aankoop oude fiat tractor met voorlader

Goedemiddag,

Mijn naam is David en ben nieuw op dit forum.

Met de aankoop van onze nieuwe woonboerderij kunnen we een fiat 600 overnemen. Ik ben een leek op het gebied van tractoren. Wat is het geschatte bouwjaar/type van deze tractor? Wat zou ongeveer het hefvermogen van de voorlader zijn?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Fendt926Driver
Jij zegt het type al.
Een 600 die zijn gebouwdvan 1971 tot 1973.
Die voorlader kan ongeveer die bak vol zand beuren zal rond de 500kg zijn.
Trekker kan dan wel iets op de kop gaan staan dus een gewicht erachter is dan wel wenselijk.
Zonder bak en aan de voorkant van de lader kan die aan een ketting wel 750 kg beuren
Polderjong
Ik heb ook een 600 met voorlader, die van mij is een "Baas" voorlader dus een ander type dan die van jou. Het hefvermogen van die van mij houdt met 300 tot 350 wel op met bak, inderdaad als je de bak verwijderd wordt je arm korter en je hefvermogen wat groter maar ik haal dan ook bij lange na de 750kg niet zoals hierboven wordt aangegeven, het houdt bij mij dan met 400kg wel op. Mijn oliepomp is ook niet meer in topconditie ook dat scheelt in hef vermogen maar niet zoveel. De diameter van de plunjers is indirect in hoge mate bepalend voor de kracht die geleverd kan worden, de diameters van de plunjers mijn baas voorlader zijn 50 mm. Om je stuur inrichting te beschermen is het trouwens vrij snel nodig om een contragewicht in de hef te gebruiken
Fendt926Driver
@Polderjong vroeger mijn 6806 deutz met baas lader kon vlot een koe opzetten/optillen (650kg) zonder bak erin
Daar haal ik mijn hef idee vandaan.
Maar jou verhaal klinkt ook aannemelijk

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0