Illustratie van:

David Brown 850 - zuigerveren en carterdruk

Mijn 850 heeft carterdruk, dus heb ik een nieuwe afzuiger gemaakt die de overtollige lucht wegdrukt. als de druk niet wegkan drukt de motor olie door de krukas heen... vanmiddag reed ik ineens kwam er veel witte stinkende rook onder de motorkap vandaan.... thuis aangekomen lekte hij weer veel olie, de motorkap eraf en kijken. ik haalde de dop eraf en starte de motor weer, hij liep goed maar die carterdruk was gigantisch, en hij bleef lekken... zijn de zuigerveren versleten of kapot ofzo?? hij start altijd goed en snel en hij loopt altijd mooi....

wat nu?

Deel dit topic

Reacties

lindehydrocart30
Zuigerveren versleten denk ik, onze heftruck heeft ook een heeeeele bult carterdruk, er hangt een jerrycan onder de carterontluchting 😃 maar die start ook goed, zelfs in de winter!
harold82
Maar dan red je het alleen met nieuwe zuiger veren ook niet
Gildenaartje
Wat moet er nog meer gebeuren?
Wimsumar
Beste Gildenaartje: Daarbij hoort op z'n minst nog het uithonen van de cylinderbussen bij omdat deze ingesleten zijn op de pasvorm van de oude zuigerveren ( met name de stootrand van de bovenste zuigerveer).
Verder moet de kop even afgevlakt worden.
Gildenaartje
Honen kan je zelf doen, dan koop je een hoon setje, en kop vlakken is niet zo moeilijk, ik ben cnc verspaner!
basia
Ja ; en dan heb je de "stootrand" weggehoond blijkt de zuigerspeling veel te groot ; dus draait het op revisie uit ; kun je ook een ander trekkertje kopen ! ( En die oude engelse dingen hebben altijd carterdruk en lekken vaak olie ; hoort erbij )
Favorit614
Eerst eens compressie testen , kijken wat de druk nog is , dan maatregelen treffen.
Gildenaartje
Eerst de kop erafhalen, misschien zijn de bussen exact intact
basia
Als compressie ok is hoeft de kop er ook niet af ! Compressie einddruk 20 - 25 ongeveer dat is goed !
Had zelf een MF 65 ; prima compressie ; toch veel carterdruk en olielekkage via carter-ontluchtpijpje ( gewoon te weinig ontluchting en ook nog op distributiedeksel waar veel olie van de tandwielen in omloop is )

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
7