International 533 - Temperatuur sensor

Hoi,

Weet iemand wat de weerstand van een koelwater temperatuur sensor van een 533 ongeveer moet zijn ?

Mijn meter slaat bijna niet uit terwijl, de meter zelf en de bedrading goed is. ik meet bij 80graden ongeveer 700ohm

Alvast bedankt maarten
Maarten_H

Reacties

monteurtje
Probeer gewoon es een nieuwe sensor kost niet veel en is makkelijk te vervangen. de kans is groot dat het dan weer werkt.
basia
Ja ;i.daad de beste oplossing ; nieuw sensortje zoals monteurtje zegt !
Hoe weet je trouwens dat de motor 80 gr.is ? extra meter in radiator ? en hoeveel ohm geeft de sensor koud ? Als de sensor warm wordt moet de weerstand afnemen (bv van 700 naar 100)
Maarten_H
Hallo Monteurtje en Basia,

Alvast bedankt.

Ik denk idd dat de sensor kapot is; de meter slaat ongeveer half uit met een weerstand van 47ohm (dus ongeveer 250mA). Ik heb de temperatuur gemeten met een normale thermometer in de radiator. Koud geeft de sensor bijna hetzelde aan. Hij zal dus wel kapot zijn, dan maar een nieuwe, het is toch fijn om te weten of de motor warm wordt.

Groetjes Maarten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 533 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!