Case 1056 XL - peilen van versnellingsbak

Kan iemand mij vertellen op welk plek je bij een Case 1056xl het peil van de versnellingsbak olie kunt controleren?? mvg berry

Deel dit topic

Reacties

sikuman
Dat is op de zijkant
achter de trap zit een bout die je er uit haald .en dat kan je het zien
Remi_91
Aan de linker zijkant zit een groote vulplug. Dit is direct je pijl. Zit ongeveer achter je trap.
Robert87
Sleutel 30 wel weer ff nieuwe koper ringetje er achter doen als je hem hebt los gehaald
14_Power
Oke dus als ik t goed begrijp is het net als bij de eind aandrijving , als je die vulplug eruit haalt moet de olie eigenlijk tot net bij t randje zitten, dat je als je met je vinger erin gaat gelijk olie moet voelen.
sikuman
Dat heb je goed .
en anders kan effe bij vullen via het zelfde gat.
14_Power
Oke bedankt in iedergeval voor de info, dan gelijk nog maar even een vraag, je hebt wel eens als je je koppeling even ingetrapt houd dat dan een rood lampje aan gaat, da heeft ook met de versnellingsbak te maken als ik t goed heb. maar nu begint hij dat eigenlijk al sneller te doen dus al kort nadat je de koppeling in hebt getrapt, wat kan dit evt zijn? te weinig olie?
14_Power
En hij heeft nu regelmatig last van als je aan het rijden bent en je laat je gas los en je wilt weer optrekken dat hij heel raar gaat kraken, en komt volgens mij uit de bak vandaan.... en heb het met de kieper erachter gehad dat hij dat ook zo erg deed als je dan in zn 4 op gang wilde komen net dat hij dan heel raar ging kraken... maar weet niet of dat de bak kan zijn en of iemand dit ook wel eens heeft meegemaakt?
sikuman
Lampje met de tandwielen er in?
in het midden onderin?
want die geeft olieaan van de bak.
14_Power
Ja dat klopt dat lampje met dat tandwiel erin. int midden onderin. die bedoel ik
sikuman
Dat is voor de olie in de bak.
denk dat jouw probleem in de koppeling zit .
vast top lager .
maar daar voor moet je wel veel uit elkaar hebben .
en zeker ben ik niet .
Robert87
Dat is het smeer olie druk lampje! Zodra je de koppeling intrapt staat de hoofdas met de smeerpomp stil. Zodra je de koppeling weer oplaad gaat dit lampje uit!

Dat het lampje aan gaat is op zich normaal als je de koppeling 1 min inhoud maar als hij direct aan gaat heb je waarschijnlijk een probleem met je smeerdruk pompje!
inter-Eric
Klopt ,pomp zit in de bak na de koppeling dus,dan valt de druk weg,doet hij diet ook bij als jhe de kopeling oplaat en gewoon stationar laat lopen? kan het zijn dat je filter bijna dicht zit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0