New Holland 5635 - kilometer teller

Beste tf ners,

we hebben thuis een new hollandje 5635.
nu is de kilometer teller kappot gegaan.. dit is een originele aparte elektronische kilometerteller rechts in de cabine. de dealer waar we hem hebben gekocht beweert dat die 1200 euro kost.. aangezien dat deze dealer de laatste tijd veel faalt in reparaties vertrouw ik het niet zo.. weten jullie toevallig waar ik deze km tellers kan vinden of hoeveel deze kosten? ik kan het niet vinden.
alvast bedankt,

Groete,
Jos
sjosken

Reacties

boerin
Weet je waar het aan licht aan het kastje of aan een sensor?
deutz dx
Ik raad je aan om eens op zoek te gaan naar een andere dealer? zit toch vast wel iets in de buurt
sjosken
Hij doet het volledig niet er brand niks meer op het display..
jah ik weet het maar de andere dealer is ver rijden.. de nieuwe zal waarschijnlijk een ander merk worden de volgende keer
nhmonteur
@sjosken

Ik weet wel dat deze tellers flink duur zijn, maar hoe duur weet ik niet precies. Ik zal het morgen wel eens ff nakijken voor je.
hekwerk
Is die € 1.200 niet voor het gehele dashboard vervangen? Bij onze 10 serie heeft destijds € 600 gekost, maar dat was nog de vorige eeuw. Wat het toen in guldens kostte, kost het nu in euro's.

Trouwens het merk maakt niets uit. Wij rijden alleen blauw, maar gaan al ruim 40 jaar naar de locale Case dealer. Hij levert en repareert alle merken die je wil, volgens het principe 'de klant is koning'. Hij heeft een grote schare trouwe klanten, met allerlei merken tractoren.
deutz dx
@hekwerk

klopt helemaal, dealers bestellen meestal alles via kramp, dus bijna alles verkrijgbaar, en te repareren.
ramrod
Kramp levert maar een zeer beperkte hoeveelheid produkt specifieke onderdelen voor trekkers

kramp pocht wel, maar heeft daar nog lang niet alle reden toe
DESLAGERURRE
@ramrod

daarom zeg ik ... Granit 😃
mftrekkers
Bij mij werk hebben ze een 4635 en daar doet dat kastje het ook niet meer van maar ik zou dat kastje niet laten maken of een nieuwe als die 1200 euro kost zonder kun je ook wel.
nhmonteur
@sjosken

Ik heb het vandaag eens ff nagekeken bij new holland, en het kastje kost inderdaad 1240 euro. Dus die dealer had wel gelijk.
Maar is het geen zekering kwestie of iets?
Want voor 1200 zou ik het ook laten zitten, of je moet het erg hard nodig hebben.
sjosken
@nhmonteur
heej dank u..
opzich hebben we het niet hard nodig omdat we met die trekker spuiten en die spuit heeft een km teller.. maar het is met het kunstmest strooien vervelend want we hebben een strooier zonder computer dus moet je je kilometers per uur weten.. maar dan weet ik dat ook weer 😄
deutz dx
Je hebt dus ook eerder kunstmest gestrooid, kijk welke versnelling dat ongeveer was en hoeveel toeren, dan weet je toch genoeg?
sjosken
@deutz dx
jah dat klopt wel maar het hoort toch gewoon te doen die km teller en soms wil je wat harder rijden of wat zachter bijvoorbeeld over de ploegsnede
CaseCS130
Verreweg de goedkoopste oplossing is dan het monteren van een fiets kilometerteller. Hebben wij ook in onze fiat die nog geen standaard kilometerteller heeft, werkt perfect. Wel even de wielomtrek in het computertje veranderen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 5635 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!