Illustratie van:

International 523 - schiet uit de 2e versnelling

Ik ben van plan een inter 523 te gaan kopen, alleen hij schiet wel eens uit de 2e versnelling. heeft er iemand een idee waar dit aan ligt en hoeveel werk hier in zit en hoeveel het ongeveer kost om te repareren.

Deel dit topic

Reacties

BEboer
Tandwiel versleten, gaat volgens mij nog wel wat kosten... Ofwel moet je zonder 2e versnelling rijden ofwel koop je een ander trekkertje want eenmaal je zo'n oude tuffer opendoet zie je dit is niet in orde dat is niet in orde...
IH-Jansen
Het zouden de schuifmoffen kunnen zijn of de gaffels dat kun je wel zien als je de deksel waar de poken doorheen lopen er af haalt.

@BEboer
de tandwielen versleten lijkt mij wel vreemd als hij er nog wel een stukje in wil rijden.
Corne S
Waarschijnlijk is het bij zn 1 ook zo. Voel je een duidelijke klik als je hem er in schakelt? Onder de stangen zit een soort balletje met veertje, zodat hij als ware vergrendelt zit. Vaak is het veertje gebroken. Heb ik bij de groepenpook gehad bij de 624 (zelfde bak). Tank, stuur, dashbord eraf, stuurhuis los maken, en kun je het deksel eraf halen. Ik zou gelijk alle drie de veertjes doen.

Als je nog problemen hebt met de pook, dat hij er overheen schiet, kun je die gaffels als ware draaien. Dit was bij mij ook het geval. Helaas heb ik dat niet 1 keer mee kunnen nemen.
wolseley
Waarschijnlijk de gaffels en het busje van de pook uitgesleten.
mijn 523 had bij de tweede versnelling steeds dat ie er net uit schoot/blokkeerde.
hebben toen de gaffels opgelast en een nieuw busje onder de pook gedaan.
is 10 min werk en dan rijdt hij als een nieuwe.
Klein Rot
@wolseley

Hallo mijn 824 schakeld moeilijk in de 2e versnelling en springt er soms uit. Je moet echt de 2versnelling doordrukken. Ook schakeld hij moeilijk van 2 naar 3 je moet dan echt vierkant schakelen. Ik begreep uit jouw bericht dat je dezelfde problemen had. Ik heb inmiddels de versnellingspook vernieuwd maar dit gaf weinig verbetering.
Welke gaffels heb je opgelast en hoe is de boel weer afgesteld?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 523 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!