Ford 3000 - Olie lekkage

Is het veel werk om een oliekeerring te vervangen van de aftakas,hij lekt namelijk nogal behoorlijk olie en waar pijl ik het olie niveau en wat voor olie moet er in?

Deel dit topic

beeke174

Reacties

jammermaarhelaas
Heb dit zelf nog niet bij de hand gehad, maar volgens het boekje kan het als volgt:
Schakel de aftakas in (bij stilstaande tractormotor uiteraard! Lukt het niet, dan even de aftakas-stomp met de hand iets draaien tot de hendel wel verzet kan worden), draai de 4 bouten rondom de aftakas-stomp uit de achterbrug. Nu kun je de houder met de as samen naar achteren uitnemen.
Nu kun je de as uit de houder demonteren (lager zit achter een segering/snapring in de houder en op de as) en de kering vervangen. Het lijkt er op dat er een speedy-sleeve of ander soort bus over de as zit waarop de kering afdicht, misschien moet deze ook mee vervangen worden (bij teveel ingesleten groef bijvoorbeeld), dus even controleren.
Kijk even of de pakking nog wel goed is die tussen de houder op de achterbrug zit.
Nu is het geheel weer terug te plaatsen.

Voor de olie en het oliepeil (is voor de 3000 gelijk aan de 2000 in de link):
tractorfan.nl/topic/137254/…
Er kan gewoon universele transmissie olie in, zogenaamde UTTO, dat is allicht bij een landbouw mechanisatiebedrijf bij jou in de buurt wel te koop. Voor de volledigheid, geen motorolie gebruiken in de achterbrug.
Vulpunt zit boven op de achterbrug, net achter/onder de stoel. Achterbrug en versnellingsbak hebben beide een eigen reservoir, en dus ook een eigen vulpunt.
In de achterburg gaat iets van 24 liter olie.
beeke174
Ik ga het proberen ,hartstikke bedankt voor de uitleg
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!