International 323 - klepspeling en aanhaalmoment

Hallo

kan iemand mij vertellen wat het aanhaalmoment van de kopbouten van mijn 323 is en de klepspeling?

Alvast bedankt

Met vr. groet Jan

Deel dit topic

hoss

Reacties

peterzwirs
Hey,

het aanhaal momement voor de cilinderkop is 145Nm en de klepspelling is 0.30 voor in/ uitlaat.
redeagle14
@hoss
de klepspeling van de D-serie en de 323 is 0.25 in- en uitlaat de kopbouten aanhalen met 115 Nm. deze motor wijkt af van de rest. vanaf een 353 zijn ze alle gelijk.
hewi
Kop bouten of moeren
hoss
Allemaal bedankt voor de reacties. Omdat er nogal wat verschil zat in het advies van de 145Nm en 115Nm heb ik nog wat dealers afgebeld. Een van de monteurs wist mij te vertellen dat het aanhaalmoment 12 kg/m is dit komt overeen met ca 117 Nm De klepspeling houd ik aan op 0,3mm voor in- en uitlaat.
Nogmaals bedankt.
caseih212
Let op!

Klepspeling bij WARME motor, 0,3 mm

Aanhaalmoment cilidnerkop: 120 NM in 4 stappen!
IHC-power
Tis wel degelijk 12kg/m! En klepspeling is zoals caseih212 heel juist zegt 0.3mm bij warme motor!
IHC-power
Ja idd. Voor het warm draaien moet de kop natuurlijk ook aangetrokken worden op 12kg/m en de klepspeling op 0.30mm gezet worden. Na het warm draaien moet dit bijgesteld worden.
hoss
Bedankt voor alle tips. Zodra ik de motor aan de praat heb ga ik hem warm laten lopen en dan nog even nastellen op 0,30mm en de kop natrekken op 117 Nm
Wat mij betreft kan het topic dicht.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 323 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!