Euro of merkgerelateerd snelkoppeling mini-verreiken of kniklader 2.5 ton

Beste,
wij zijn opzoek naar een nieuwe machine en vroegen ons af welke snelkoppeling een verstandige keuze is. voor een euro aansluiting zijn natuurlijk veel meer aanbouwdelen te verkrijgen, maar een merkspecifieke aanslijting is natuurlijk beter op de machine afgestemd. ook is de euro aansluiting meestal breder, is dit een voor of een nadeel? ook zou ik graag te weten komen welken aanbouwmerken zich al bewezen hebben en voor welken nieuwe merken in opkomst zijn die het kijken waard zijn.
alvast Bedankt.
brent-janssen

Reacties

+1
weurding
Je kan een euro voorzetstuk voor bijna alle merken shovels krijgen. Passen je voorladerspullen ook
van Ittersum
@weurding geen aanrader. Een shovel tot 2,5 ton is al beperkt in hefvermogen en die ga je verhoudingsgewijs nogal naar beneden brengen. 50 cm meer afstand heb je zo te pakken, lijkt weinig maar scheelt enorm
brent-janssen
@van Ittersum als je een euro koppeling eraan doet komt het aan koppelpunt toch niet verder naar voren? je vervangt toch aleen de koppeling van de fabrikant.
van Ittersum
@brent-janssen ik las : een voorzetstuk, dus adapter occasions.meppelinkbv.nl/meppelink/baumaschinen/…

nadeel is tevens het aan en afkoppelen van machines, zit nooit vrij om handbediend goed te koppelen
CaseCS130
Als je al meerder voorzetstukken hebt met Euro zou ik op de nieuwe machine ook gewoon een Euro snelkoppeling nemen. Als je nog niks hebt zou ik gewoon het merk specifieke stuk nemen. Voor de grote merken zoals weidemann is het aanbod ook groot zat.
brent-janssen
@CaseCS130 wij hebben nog geen aanbouwdelen. maar als je aleen weidemann aanboudelen koopt dan loopt dat aardig in de cijfers. de weidemann aanboudelen zijn nogal duur vergeleken met sommige anderen aanbieders. van euro naar weidemann ombouwen kost ook extra
CaseCS130
@brent-janssen Er zijn wel meer aanbieders dan weidemann alleen die aanbouwdelen voor weidemann verkopen. Zocon levert bijvoorbeeld ook zo machines met weidemann aansluiting.
zocon.eu/machines/rubberschuiven/…
Een weidemann hydraulisch aansluiting is daar 6 tientjes duurder dan euro koppeldelen.
brent-janssen
@CaseCS130 de euro koppeling is 150 euro duurder heb ik er bij 3 aanbouwdelen dus al uit. is meschien met 2de hans aanbouwdelen ook gemakkelijker.
CaseCS130
@brent-janssen Dat is een geringe meerprijs ja. Keuze gemaakt dan toch?
brent-janssen
@CaseCS130 klopt inderdaad als het de machine niet benaadeeld dan is de keuzen gemakkelijk. bedankt
CaseCS130
@brent-janssen Dat moet wel goedkomen. Afgelopen voorjaar nog een minishovel op demo gehad die ook Euro aansluiting had terwijl je dit niet heel veel op mini shovels ziet. Maar werkte prima en geen hinder van ondervonden.
brent-janssen
@CaseCS130 vraag me ook af of er dan sneller schade komt als je een euro in plaats van de weidemann koppeling. de euro koppeling is niet voor de machine ontworpen.
+1
CaseCS130
@brent-janssen Euro kan wel wat hebben maar is niet het degelijkste snelkoppelsysteem. Maar op onze 130pk trekker met voorlader gaat het al 12 jaar goed. Daar zou ik met zo'n kleine verreiker niet zo bang voor zijn.
van Ittersum
Mocht je al een voorlader hebben die euro heeft dan zeker als standaard dat ook kiezen.
Ik heb dat indertijd ook gedaan, je betaald wel een meerprijs maar dat is beneden de 500 euro wel betaald indien je af fabriek doet. Los (later) is nogal duurder.
Niks makkelijker dat ik mijn kuilsnijder ook met min 10 vanuit een warme trekker kan bedienen dan vanaf een open shoveltje
brent-janssen
@van Ittersum de koppeling op de vereiker is 150 euro duurder dus dat valt nog best mee.
van Ittersum
@brent-janssen ook hydraulisch? handbediend is een crime
+1
brent-janssen
@van Ittersum niet hydraulisch maar die optie was net zo duur als bij de weidemann koppeling. als wij de machine aankopen komt er zeker een hydraulisch op.
BigBendeutz
Tegenwoordig is elke bekende (mini)shovel/ verreiker met meerdere (hydraulische) snelkoppel systemen ,sheafffer/euro/weidemann,tegen geringe meerprijs te leveren, en zeker voor de kleinere shofels/verreiker sterk zat, voordeel is dat je niet bij het ruilen van een machine,alle aandelen moet verlassen, bij aankoop van een nieuw hulpstuk maakt het kwa prijs weinig uit welk aankoppelsysteem je nodig hebt, 2e hands zijn er denk ik de meeste hulpstukken op eurosysteem te koop.
de Weideman T4512 lijkt mij voor jouw een hele mooie oplossing.
je rijbaan sleep zal toch wel aan te passen zijn zodat je deze ook voorwaarts rijdend kunt gebruiken.
Gerron
Quote Reactie van @BigBendeutz:
de Weideman T4512 lijkt mij voor jouw een hele mooie oplossing.

Die tilt maar 1200 kg en hij wil een pallet van 1400 kg verplaatsen.
De Giant Tendo tilt volgens de folder 1400 kg en kan als optie nog meer tillen met contragewicht.
van Ittersum
@Gerron hefvermogen is altijd aan het bord gemeten dus pas op met die getallen. 50 cm er vanaf en je houdt de helft maar over. Zelf heb ik deze kruse.nl/product/sauerburger-kniklader-sh-400/ maar deze kan ook
kruse.nl/product/sauerburger-kniklader-sh-500t/ Heb een kuilsnijder ervoor hangen (bvl topstar110) en snij blokken van een meter hoog. Wel water in de banden en contraondergewichten
Gerron
@van Ittersum Hefvermogen wordt normaal gesproken op 50 cm van de hiel van de lepels opgegeven. Wat er in jouw linken staat is pure volksverlakkerij!
sanderink.nl/archief/…
Hier zie het hefvermogen op verschillende afstanden en ook de optie van een contragewicht. Ik vind het alleen wel vreemd dat er in de folder staat dat je met een zwaardere motor nog steeds hetzelfde gewicht hebt...
Als je met een hefvermogen van 1400 kg op 50 cm van de hiel een pallet op wil pakken die 120 cm lang is dan heb je dus niet genoeg hefvermogen omdat het zwaartepunt op 60 cm ligt. Waarschijnlijk lukt het wel maar je moet hier wel rekening mee houden bij aanschaf. Daarom heb ik ook al in een ander topic geschreven dat de beste machine een zwaardere versie dan die T4512 voor hem is.
van Ittersum
@Gerron daarom schreef ik er ook bij waar ik nu mee werk. @brent-janssen kan zelf nu nakijken wat deze kuilsnijder weegt en inschatten wat een blok kuil van een meter hoog weegt. Dat is de praktijk, de rest(uit de folder) moet zich eerst nog maar bewijzen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!