Illustratie van:

Renault Ceres - Aftakas lekt

Hallo,

De aftakas van onze Renault Ceres 70x lekt. Nu zit er toch zo'n ringetje(keerring als ik me niet vergis) om de aftakas, net in de tractor. Als ik zo'n nieuw ringetje haal. Kan ik die er dan zo inzetten, door alleen de kap rondom de aftakas eraf te halen en het ringetje te verwisselen? Of is dat wat gecompliceerder? Dat we het door de dealer moeten laten doen.

mvg
Richard

Deel dit topic

Reacties

caseforelife
Het is een handigheidje dat je moet kunnen als je dit nog nooit heb gedaan zou ik gewoon ff na de dealer rijden
IH-Jansen
Je kunt hem er zelf wel in zetten maar zoon kering moet je wel voorzichtig er in zetten/met beleid 😉
old man jose
De trekker met de voorwielen in een sloot zetten ( dit voorkomt olie lekkage en hoef je niet af te tappen snappie), dan de aftakas kap eraf nieuwe keerring erin en klaar is kees.
casefahrer
@old man jose

Is dat simpel? Of toch en kunstje zoals die andere 2 zeggen
Jarno1h
Olie mot er ff af, moet je dat kapje er af halen, meestal moet je dan 4 boeten losdraaien en er een plaatje voor weg halen en dan kan je de kering er uit wippen, daarna moet je het ff goed schoon maken, soms ff schuren om dat het wat roestig is of dat er dommel zit, daarna de kering er weer inzetten maar dit moet je zeer voorzichtig doen anders is hij gelijk weer lek. je kan het beter gewoon door je dealer laten doen dan weet je zeker dat het goed komt 😉.
Wimsumar
Beste Jarno1h]

Quote:
dan weet je zeker dat het goed komt ;)

Ja, de knipoog is zeker op z'n plek! Als "de dealer" het doet, kun je verhaal halen als de reparatie niet goed is gedaan.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault Ceres ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1