Hanomag Brillant 601 - Witte rook bij starten

Hallo, ik heb een Hanomag Brillant 601. Hij start niet al te makkelijk bij een koude motor. Als hij dan aanstaat rookt hij 2 minuten aardig wit en heeft die een tikje in de motor. Bij een warme motor is dit probleem verholpen en start die vlot en loopt dan super. Weet iemand wat dit is?

Mvg,

Arjen Kamphuis
Arjen Kamphuis

Reacties

Klein Rot
@Arjen Kamphuis

Dat kan een gevolg zijn van verminderde compressie en slechte verstuivers. Zou eerst de klepspeling controleren.
Arjen Kamphuis
@Klein Rot Oke, koppakking ligt er bij mij niet uit anders moet de koelvloeistof toch uit de radiateur komen bij het starten? Ik zal eens even actie ondernemen om de klepspeling te controleren.
Yanmarthomas
@Arjen Kamphuis hoeft niet koppakking kan op verschillende plekken lek zijn. Heb het bij mijn trekker gehad toen had ik bruin water in m’n radiateur. Verders niks van te merken
Klein Rot
@Arjen Kamphuis
Hoeft niet direct de koppakking te zijn kan ook compressie verlies zijn langs de zuigers, in dat geval zal je dat kunnen zien door verhoogde carterdruk. Hoe word de trekker gebruikt, komt hij goed op temperatuur, moet hij geregeld goed werken. Als hij alleen maar rustig rond rijdt kan het zijn dat de zuigerveren vast zitten door kool aanslag. Dit kan je wegbranden door hem op temperatuur te brengen en dan een paar uur goed te laten werken en daarna rustig af laten koelen.
Arjen Kamphuis
@Klein Rot komt heel zelden goed op temperatuur. Ik probeer eerst even de verstuivers te testen en het stellen van de kleppen. Als het dan nog zo is moeten we hem maar een keer een dag voor de cultivator doen.
frammi
Loopt hij de eerste minuten ook onregelmatig? Kan dan zijn dat verstuivernaald blijft vasthangen.
Als dit zo is kun je testen welke door een voor een de verstuiverleidingen bij de verstuiver los en weer vast te draaien.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag Brillant 601 en hebben de trefwoorden rook en witte geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!