Zijn elektrische knikladers ver genoeg ontwikkeld?

Beste,
voor ons paardenbedrijf zijn wij opzoek naar een nieuwe voorlader. na een eerder topic was ik tot de conclusie gekomen dat een verreiker de optie zou zijn. maar omdat we in de toekomst meer machinaal willen gaan doen en de verreiker gewoonweg de stal niet in kan rijde willen we toch voor een kniklader kiezen. nu is mijn vraag of er al ervaring zijn met elektrische knikladers en hoe de machines presteren. ook was ik benieuwd hoe de machines presteren op langen termijn. in hoeverre zijn de machines te verglijke met een diesel machine?
alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Ja zijn wel 15.000 duurder
brent-janssen
@hans1980 klopt daarom vraag ik ook of de machines ver genoeg zijn ontwikkeld.
+2
Noorderling
Als ze de techniek uit de elektrische heftrucks gebruiken, zou er weinig aan kunnen mankeren. Dat gaat al jaren uitstekend.
hans1980
Je moet het met subsidies recht rekenen
brent-janssen
@hans1980 volgens mij zit er geen subsidie op de machines omdat ze niet aan allen eisen voldoen.
+4
Gerron
Waarom kunnen de aanbevolen verreikers niet de stal inrijden?
Elektrisch is lastig omdat de accu leeg gaat op het moment dat je hem wilt gebruiken en telkens aan de lader zetten is slecht voor de accu. Ook heb je meer kans op storing wegens vocht/corrosie problemen.
Wat is je budget eigenlijk? Moet je die T3030 inruilen om een andere machine te kunnen kopen?
In een ander topic heb ik je vragen gesteld die je nog niet beantwoord hebt. Als je alleen maar vragen stelt en geen duidelijke antwoorden geeft dan loop je het risico dat je op dit forum geen serieuze antwoorden krijgt omdat je de indruk wekt dat je maar een jochie bent die alleen maar speelse gedachten heeft.
Dus wees serieus en vertel echt wat er aan de hand is of ga spelen in de zandbak.
brent-janssen
@Gerron budget is tot 40,000 euro. t3030 hoeft niet weg als het met 1 machine kan is het aleen gemakkelijker. met 1 machine is het budget dus hoger vanwegen het inruilen van de machine.
Gerron
@brent-janssen Het is juist veel makkelijker om meerdere machines te hebben. Een boer die elke dag de mengwagen moet laden om te voeren zou dat met 1 trekker met voorlader kunnen doen maar dan moet hij elke keer wel die mengwagen aan en afkoppelen. Daarom hebben de meeste boeren een extra trekker voor de mengwagen staan. Snap je de logica?
Je hebt niet geantwoord op mijn vraag waarom de verreiker niet de stal in kan en daarom geef ik zelf maar een antwoord hoe ik denk dat de situatie is: Je wilt een shovel met knikbesturing om de stal uit te mesten. Daar is een zo klein mogelijk shoveltje het meest geschikt voor maar die kan dan weer niet 3.60 meter hoog komen. Dus houdt die T3030,de Ford met voorlader en koop er een klein shoveltje bij. Als ik de situatie goed heb omschreven dan had je 30 jaar geleden al beter een klein shoveltje erbij kunnen kopen. En als je het dan echt zo nodig vindt dat je gazonmaaier voorop zit dan kan je die nog op de T3030 zetten.
brent-janssen
@Gerron voormaaier gaat helaas niet op de t3030 omdat er al een specialen machinen voor aangebouwd zit die er niet vanaf kan. de kniklader kan inderdaad in de stal. de ford is versleten we moeten er minstens 15.000 euro in steken om hem weer 30 jaar mee te kunnen laten gaan. ook is 3 machines voor 60 paarden echt te veel. een snelwisselbok is binnen 30 seconden afgekoppeld dus als het met 1 machine kon hadden we dat zeker gedaan. helaas gaat dat niet. we hebben nu een gazon maaier van 1.10 m breed en daar zijn we ongeveer 11 uur per week mee aan het maaien. een machine die 2 keer zo breed is zou dus veel sneller zijn. een gazonmaaier die zo breed is gaat al snel richting de 10.000 of meer. een maaier voor de shovel kost zon 3000 euro en dan heb je ook weer een machine minder te onderhouden.
Gerron
@brent-janssen Als je nu al zo lang bezig bent met het gazon dan is de accu van de elektrische shovel (Kan die elektrisch een maaier aandrijven?) leeg voordat je klaar bent,de olie veel te warm geworden van de gewone shovel en met beide machines verpruts je het gazon tenzij je er speciale banden onder zet maar dan pas je waarschijnlijk niet meer in de stal en wordt de shovel te instabiel om 2 balen 3.60 meter hoog te zetten. Moet je zo hoog op een zolder zetten of is dat alleen in de opslagschuur zodat je die balen 6 hoog kan stapelen? Iets minder hoog en dan een aantal balen buiten onder een kleed zou ook kunnen. Die pallet van 1400 kg zijn dat zakken die je op een andere pallet kan stapelen als de shovel het niet kan tillen? Misschien heb je die Ford dan niet eens meer nodig. Ik raad je wel aan om een shovel met uitschuifgiek te nemen omdat je dan de mesthoop hoger kan maken.
De maaier zou je achter de T3030 kunnen doen of zelfs er onder. Toch denk ik dat het echt wel mogelijk is om die speciale machine (Wat is dat dan?) in een fronthef te maken zodat je daar ook een maaier in kan hangen. Dan kan je de lastige hoekjes met je zitmaaier nog bijwerken.
brent-janssen
@Gerron met gazonbanden kom je een heel eind zonder het gazon te mollen. je maait niet aan 1 stuk door maar dat doe je elken dag 1 of anderhalf uur. de staldeuren kunnen 1.6m open dus dat moet lukken met breden banden. voor stro onder een zijl hebben wij geen plaats. en dat moet je ook helemaal niet willen als je ruimte genoeg hebt in de schuur. maaier onder de tracktor gaat niet. de specialen machine voorop is om de kanten bij te werken en die moet zo dicht mogelijk op de machine zitten. die machine weegt 1200 kg dus die zou al te zwaar zijn voor de fronthef en ook tever voor de machine hangen. wij hebben een mestput dus hoeven nooit niks op bulten te schuiven. de palet is een soort voertrechter dat is 1 geheel gevuld weegt die dan 1400 kg. shoveltje met uitschuif giek is wel 15.000 euro duurder dan een zonder dus dan is een balenstapelaar of hefmastje een beteren oplossing. ook zijn de shoveltjes met uitschuifgiek te groot.
Gerron
Quote Reactie van @brent-janssen:
die machine weegt 1200 kg

Dus jij hebt 1200 kg voorop een trekker die 1460 kg weegt?
Je zou die trechter eventueel op wielen kunnen zetten.
Ik waarschuw je nog maar eens dat je shovel instabiel wordt als je er andere banden onder zet en hoger wil werken dan waar hij voor gemaakt is.
brent-janssen
@Gerron de egalisator weegt met het naar achter hangen ook rond de 2 tot hangen mekaar mooi recht. had inderdaad nog niet gedacht om de trechter op wielen te zetten is zeker zo gemakkelijk.
Fendt926Driver
@brent-janssen dit bedoel ik met een verhoogde balen prikker.
Om de laatste of voorlaatste hoger weg te zetten

(klik om te vergroten)

Deze is voor aan een euro koppeling.
brent-janssen
@Fendt926Driver klopt inderdaad
+1
Fast Eddy
Ik zou wat machines een paar dagen op demo nemen. Dan kan jezelf in alle rust de boel uitproberen. En kom je misschien wil dingen tegen waar je misschien helemaal nog niet aan hebt gedacht. PS: Giant en Knikmops hebben ook mini shovels met uitschuifgiek.
+1
assink
Een paardenhouderij hier in de buurt gebruikt een weidemann. Volgens mij zijn ze er wel tevreden over. Als je de machine op een vaste plek stalt, is het een kleine moeite om deze ook elke avond aan de lader te zetten. Zo gebeurt het ook met elektrische heftrucks, dan hoeft voor een shovel niet anders te zijn.

Hier een duitse test:
brent-janssen
@assink lijkt mij inderdaad ook gemakkelijk. weet jij zo de naam van dat bedrijf en waar het gelegen is meschien de moeite om even contact op te nemen met hun ervaringen.
+1
assink
@brent-janssen
Zit in hier in de buurt, in beckum. In het oosten van het land, naam schiet mij zo niet te binnen. Wij hebben de shovel die ze hiervoor hadden overgenomen.
Ties6210
@brent-janssen heej brent ik zelf heb hele goede ervaring met de elektrische shovels van tobroco ze zijn sterker en trekken sneller op dan andere merken ik zou daar toch wel een serieuze overweging in maken want het verrast je hoe strek dat ze zijn
brent-janssen
@Ties6210 hoelang kun je met de machine werken en wat is de levensduur van de machinen. ben zelf gister naar gaint dealer bij ons in de buurt geweest en die raade het ons sterk af omdat de machienen na 5 jaar versleten zou zijn. hij zij dat het beter was als je een elektrische shovel wilt nog 5 tot 10 jaar wachten. dus die optie is voor ons waarschijnlijk uitgesloten omdat wij de machine 30 jaar willen gebruiken.
assink
@brent-janssen
30 jaar is lastig te zeggen. Maar hoe lang zijn er al elektrische heftrucks? Bij mijn weten al zeker 20/30 jaar. Die accu's zullen waarschijnlijk niet zo lang mee gaan, maar wie zegt dat je over 30 jaar nog diesel kunt kopen voor je dieselmotor?
Die verkoper is gewoon conservatief, en wil verkopen waar hij bekend mee is lijkt me. Bij weidemann worden dezelfde componenten gebruikt als in een elektrische heftruck, bewezen techniek lijkt me.
Mdbm
@assink Na 5 jaar is van je batterij het beste wel af. Je kan er verder mee werken, maar ze zal sneller leeg zijn. Ik ken geen prijzen van nieuwe batterijen of herzuring, maar bij mijn heftruck viel de prijs toch tegen. Daar kan je lang voor op diesel rijden.
brent-janssen
@Mdbm na 5000 uur zou de prijs er uit moeten zijn volgens de verkoper. maar dan betaal je geen stroom omdat je bijvoorbeeld zonnenpanelen hebt.
brent-janssen
@assink het is niet helemaal hetzelvde als bij heftrucks omdat die minder piekkracht moeten leveren. piekkrachten leveren is volgens de verkoper catastrofaal voor de electromotoren en accu. de prijs van het vervangen is weg te strepen tegen de lagen kosten in gebruik. maar dan moet die wel de beloofde 5000 uur mee gaan.
assink
@brent-janssen
Die 5000 uur haal je normaal wel met een heftruck. Wel goed bijhouden, weet niet of dit accus zijn met zuur? Anders moet je nog regelmatig bijvullen met Demi water, zijn de kosten niet maar wel een behoud voor de accu's.
brent-janssen
@assink er is ook een wiedemann dealer in de buurt zal daar ook eens langs gaan.
+1
Fendt926Driver
@brent-janssen deze stod gisteren bij abemec veghel te koop.
Is geen 2.6m hoog en kan wel hoog weg zetten.
Heeft 2 dw functies aan de arm.
En als je echt geintresseerd bent kun je hem denk ik ook wel een week op demo krijgen

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

brent-janssen
@Fendt926Driver is denk ik een te grote machine voor ons ook de hoogte van 260 word een beetje een probleem. volgens mij zijn dezen machines ook erg stiel in de prijs nieuw.
brent-janssen
@Fendt926Driver wij zijn voor een eurotrac wezen kijken de machine sprak ons best aan vinden het aleen vreemd dat de machiene 8000 euro goedkoper is dan een vergelijkbaren wiedemann of gaint hebben ook nog niet veel gehoord over de machine dus weten ook niet wat de machine op lange terijn doet
deutzisthebest
@brent-janssen

Als de prijs te mooi is om waar te zijn zit er meestal een addertje onder het gras.
Dit zal zich waarschijnlijk uiten in de kwaliteit van de onderdelen. Sneller speling om pennen en bussen of hydrauliek die niet doet wat het moet doen.
EA_MF
@brent-janssen dat prijsverschil vind ik zelf niet zo vreemd, die dingen komen uit China. Het lijkt heel mooi, maar lassen kunnnen ze in China niet, plamuren kunnen ze als de beste en als dr een keer wat kapot gaat is het een drama om onderdelen te krijgen.

Wij hebben een gehlmax (chinees/duitse kopie van weidemann) veel basis onderdelen (motor, pompen, rijmotoren) zijn gelijk, maar de assen, ventielblokken enz zijn net iets anders. Zodra je daar wat mee hebt sta je zomaar een paar weken op onderdelen te wachten.
Ties6210
@Josh1978 dat zijn de meest waardeloze de beugel die erop zit is CE gekeurd maar dan wel CE chinees
Mdbm
@Ties6210 Inderdaad. Liever een gebruikte Weidemann dan deze rommel. De topicstarter wil er 20 jaar mee verder kunnen, dat gaat met die Chinese nooit lukken.
+1
New Kobelco
Knikmops heeft er ook al rijden!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
36
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0