Fendt 307 - Handhendel met rood knopje linksaan het stuur

Beste mede-trekkerliefhebbers,

Onlangs een Fendt 307 van 1998 aangeschaft.
Nu is mijn vraag, waar is de zwarte (hand) hendel met het rode knopje voor?
Heb het idee dat het met de versnelling heeft te maken maar kan er niet helemaal achter komen. Wat is de functie van het rode knopje?

Mvg
Chris
HanomagR228

Reacties

wotan2
Is tussen versnelling ( dualpower maar dan met koppeling gebruiken ) bij oudere versies had je twee standen. Bij jouw trekker het je er 3, low, high, en als je knop indrukt en dan in low schakeld nog een versnelling hoger.
+1
Derkmax
Dit is de lms hendel. Naar je toe is laag, helemaal naar boven is midden en naar je toe terwijl je het rode knopje indrukt is snel. De middenstand is neutraal.
Deze hendel is een onderverdeling voor de versnellingen 1,2 en 3. De 25, 30 en eventueel 40 zijn overdrive versnellingen, waarbij de lms niet werkt. Gr. Paul
+1
unipower
Bij een 307 van 1998 zit de lms op de versnellingspook en niet onder het stuur, ik denk dat je 1988 bedoelt dan is dit wel het geval. Als hij werkelijk van 1998 is dan is de zwarte hendel met het rode knopje je omkeer (vooruit-achteruit) 😉 maar dan was je er waarschijnlijk zelf wel achter gekomen
+1
jammermaarhelaas
@unipower

Misschien dat hij niet weet hoe het werkt?
Bij mijn weten: rijdt je vooruit en zet je de rode schakelaar om, dan verschijnt op het dashboard een pijl naar onderen, trap je de koppeling in en sta je stil, dan schakelt hij automatisch in de achteruit.
Om weer vooruit te gaan schakel je de rode schakelaar weer om en verschijnt er een pijl naar boven/voren op het scherm enz. Je kunt dus vooraf schakelen met die knop, je hoeft er niet eerst stil voor te staan.
Trek je de hele hendel zelf omhoog, dan kun je het stuur verstellen.
+2
unipower
@jammermaarhelaas Klopt helemaal 😉 maar hij schakelt al eerder om ook als je nog rolt dus niet als hij helemaal stil staat pas, je hoort het pedaal ook klikken en dan kun je hem weer loslaten, als het toerental verschil nog te groot is blijft je pedaal onderin hangen
+1
jammermaarhelaas
@unipower

Aha, dus je kunt in feite geen grote fouten maken als ik het goed begrijp.
unipower
@jammermaarhelaas Nee in principe niet als het nog te hard gaat kun je de koppeling niet op laten komen, als je dan wat minder hard gaat moet je hem weer onderin trappen dan klikt hij los en kun je hem wel weer op laten komen 😉
+1
HanomagR228
@unipower Klopt helemaal. een type foutje. hij is van 1989
Derkmax
@HanomagR228
Tjongejonge, iedereen typt zich het leplazerus, en je geeft niet eens het goede bouwjaar..
Graag iets duidelijker in het vervolg..
+1
rubenv
@Derkmax fouten zijn menselijk
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 307 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!