Deutz-Fahr Agrotron 6.20 - Op zoek naar een handleiding voor Agrotron 6.20 TT uit 1997

Recent een Agrotron 6.20 TT (1997) aangeschaft waarbij ze sommige reparaties nogal amateuristisch opgelost hebben. Door middel van de handleiding (elektrische schema's etc) kan ik deze misschien beter oplossen... Ik heb reeds een handleiding gevonden van de Agrotron 106-165 MK3, echter weet ik niet in hoeverre deze correct is voor mijn model. Kan iemand mij verder helpen?
bart-kessels

Reacties

casejxu
Die zijn behoorlijk niet t zelfde. Op welk gebied is er amateuristisch geknutseld? En vooral waar?
bart-kessels
@casejxu Vooral op elektronisch/elektrisch vlak.

1) Volgens de vorige eigenaar bleef de EHR regelmatig haperen, waardoor ze dus de hele EHR omzeilt hebben. De hef werd bediend via een toggle switch, direct op het ventiel zelf. Nu heb ik zelf de EHR terug aangesloten en krijg ik foutcode 31 en 32. De 106-165 MK3 handleiding geeft aan dat dit te maken heeft met de linkse en rechtse draft sensor. Een niet-kritische fout waarbij het systeem gewoon zou moeten blijven werken, echter komt dit niet overeen met de eerdere 'klachten'.

2) In het controlepaneel (zekeringkast) ontbreken een aantal relais, waaronder die van 4WD. Toch werkt de vierwielaandrijving indien ik op de switch druk. Ook wordt het dimlicht en groot licht via een toggle switch aangezet in plaats van door de daarvoor voorziene schakelaar in het dashboard, omdat deze niet meer werkte volgens de vorige eigenaar.

3) Soms valt het controlepaneel (toerenteller) uit bij het inschakelen van de airconditioner of ventilatie.

4) Temperatuur- en brandstofmeter werken enkel bij het starten van de tractor. Tevens laat het display (urenteller) ERR zien bij het opstarten van de tractor. Kan dit verwijzen naar een eventuele storing in het systeem? Het schermpje op de paal weergeeft geen problemen.

De meeste functies werken dus, maar zijn op een nogal onbekende manier opgelost. Aangezien ik eerder de normale werking apprecieer zou ik deze terug willen herstellen.
casejxu
@bart-kessels oei ben toch bang dat je dan toch in de dure reparaties terecht komt. Vervangen printplaat hefbox dat soort dingen.... printplaat is de eerste 1000euro al bijvoorbeeld. Reparatie kan maar niet altijd mogelijk. De mk1 serie is een trekker die elektrisch of goed moet zijn of je moet er kennis van hebben en weten waar je mee bezig bent. Anders kunnen het dure trekkers worden/zijn. Wat t ook lastig maakt is dat diagnose apparatuur schaars word en is voor deze dingen
bart-kessels
@casejxu Vooral dat laatste zou het grootste probleem kunnen zijn, maar ik geef niet op. Zoals eerder aangehaald, alles werkt en de motor loopt als een klokje dus voorlopig kunnen we vooruit. Desnoods zal ik dit forum updaten met de nodige oplossingen 😉
+1
casejxu
@bart-kessels de motor zal ook t laatste zijn wat moeilijk gaat doen 🙈
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6.20 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!