Volvo BM Onbekend - volvo

Ik heb een mooie volvo uit midden jaren 50 op het oog maar hij loopt op benzine/petroleum. Nu is petroleum niet zon probleem maar nu vroeg ik mij af hoeveel benzine gebruikt zo'n ding nou. Je start op benzine en na een minuut of 5-10 ga je over op petroleum en als je stopt ga je weer terug op benzine ongeveer 5 min. Toch?
Hoeveel benzine gebruikt zon ding dan in die tijd?

Guus

Deel dit topic

vario TMS

Reacties

basia
Ervaringen heb ik er niet mee ; maar het warmdraaien zal het meeste gebruiken ; immers de motor moet toch redelijk op temperatuur zijn om op petroleum door te lopen ; dus dat schat ik op een halve tot 1 liter benz; het stopzetten kan denk ik korter omdat in feite je carburateur alleen maar weer met benz. gevuld hoeft te worden ; 1 minuutje is voldoende denk ik ; dus dat is niet veel benz.
Maar prik me er niet op vast ; ik schat het maar ; ben geen echte kenner van Petr. motoren !
Fast Eddy
De meeste mensen die een petroleum trekker hebben laten hem op bezine draaien. Omdat benzine goedkoper is als petroleum.
basia
@Fast Eddy

Ja ; zou best kunnen kloppen ; eigenlijk zijn het ook benzine motoren ; maar omdat vroeger petroleum goedkoper was ; werden ze geschikt gemaakt voor deze brandstof ; door een soort verdamperplaat in het inlaatspruitstuk te maken .
als je hem gebruikt voor hobby ; kan het beter te zijn om hem op benzine te laten lopen ; als je soms de verhalen hoort over petroleum motoren; ze liepen daar het mooist op als ze goed moesten werken ; dus als ze lekker op temperatuur kwamen .
Op benzine heb je minder vervuiling van je motorolie denk ik .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Volvo BM ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!