Ford 5000 - Hef wil niet, wel oliedruk

Beste tfers

de hef van mijn ford wil niet omhoog, olie is vervangen en op peil, hij geeft wel druk via de ventielen, hij had een hele tijd stil gestaan! ik heb alle rubbers e.d. in de hef vervangen, zou het ook nog misschien aan de afstelling kunnen liggen? er zitten namelijk nog 2 zwarte knoppen aan, eentje kun je uittrekken en eentje draaien. of zou het iets anderswezen??

Mvg

deutz-5006

Deel dit topic

Deutz-5006

Reacties

Robert87
Op het moment dat je die knop uit trekt heb je geen hef funcite meer maar dan gaat alle olie naar eventuele externe hydrauliek. Die draaiknop is voor het aantal liters wat daar naar de externe hydrauliek gaat.

Dus die knop moet ingedrukt zijn en dan kun je normaal gesproken gewoon de hef bedienen met de hendel aan de zijkant
ValtraStisch
Vastzittende stuurschuif lijkt mij het meest voor de hand liggend,wanneer hij lang heeft stilgestaan.
Die zit middenvoor de stoel onder de ronde hoek.
Of loshalen of gewoon meppen op het gietijzer met een dikke hamer.
Voor beide situaties geldt dat je de handles wel goed moet hebben staan.........
Robert87
@ValtraStisch

Kan ook zijn ja. Eerst maar eens zeker zijn dat de hendels goed staan!
Deutz-5006
Ok bedankt voor info, maar welke bolling bedoel je precies? die gewoon helemaal vorin het hefblok? en is dit verstandig om daar gewoon met een hamer op te slaan? en er zit ook nog een hendeltje onder de knoppen, waar dient deze dan voor?
ford5000
Dat hendeltje gebruik je om positie of trekkrachtregeling te selecteren. Omhooggetrokken is positieregeling, omlaag is trekkrachtregeling.
kromdiek
Bij mijn hefdeksel zaten 3 schuiven vast, eerst hadden we er 2 gangbaar gemaakt, hefdeksel er op, nog niet doen,hefdeksel eraf 3e schuif ook gangbaar gemaakt en toen deed hij het weer als nieuw.

Groeten Kromdiek
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!