Illustratie van:

Fendt 500 Serie - DIEPTE REGELING

IEMAND VERSTAND VAN DIEPTE REGELING VAN 512C BEN VORIGE WEEK AAN PLOEGEN GEWEEST MAAR NU GAAT DE HEF STEETS OM HOOG ENE KEER GAAT HIJ HEEL DIEP IN GROND EN ANDERE KEER GAAD HIJ NIET IN DE GROND

Deel dit topic

Reacties

deutz dx
MISSCHIEN MOET JE ER OOK EVEN BIJ ZETTEN OF ER IEMAND VERSTAND HEEFT VAN CAPS LOCK...
deutz dx
Dan komt het nogal dringend over..
ouwe pisnicht? je blijft ouder dan mij hoor
Wimsumar
Beste Fendt 500: Licht waarschijnlijk niet aan de trekker.
Kijk, "diepteregeling" is een onjuiste benaming. Het is "trekkrachtregeling"(of weerstandregeling).
De hef wordt ingesteld op een bepaalde trekkracht (weerstand) geleverd aan de hefarmen. Bij erg losse grond is de te overwinnen trekkracht relatief laag en laat de hefinrichting de ploeg dieper ploegen. In (erg) vaste grond neemt de trekkracht (weerstand) relatief toe met als gevolg dat de trekker de hefinrichting omhoog doet waardoor de ploeg ondieper gaat.
@Wimsumar

en als aanvulling, als je de knop naar maximaal diepteregeling hebt staan, kan het kloppen dat de ploeg niet meer mooi wil lopen, dan is die gevoelig voor het minste. gewoon ongeveer halverwege is meestal het ''beste''. positieregeling staat er eingelijk helemaal los van. als hef daar op staat blijft die altijd op ingestelde diepte staan
Wimsumar
Beste Martijnsteyrdriver: Ja dat klopt.

Op de trekkrachtregeling krijg je nooit een constante werkdiepte!
BEboer
...
driver-roy
Die ronde knop waar 1 t/m 10 opstaat en die knop boven de snelheid regeling
nestor73
Jij hebt precies nog niet zoveel ervaring met ploegen . 😃 . Ik ploeg met een 514 altijd op 50-75% dieptecontrole met een 4 schaar.

De reden waarom de ploeg geen diepte houd is simpel : het is 1) te droog en 2) uw tipkouters zijn waarschijnlijk versleten 😄
radium45
@nestor73

Tipkouters? Bedoel je niet de schaarpunten.
Stef_S
Wij regelen 'm handmatig ook onder het ploegen nog een beetje bij met het 'schakelaartje' (hoe je het ook noemen wilt) boven de hefhendel (heffen/zakken). Dan heb je iets meer controle over de diepteregeling.
radium45
Van echte ''diepteregeling'' kun je alleen maar spreken als je werkt met een tastwiel o.i.d. die de hydr. hef aanstuurd. Alle andere systemen zijn puur trekkrachtregelingen.
Dr Fendt
@fendt500

raadpleeg de gebruikershandleiding. daar staat het zeker in.
fendtvariopower
@Stef_S

je bedoelt de kick down 😉
Mengeledriver
Die schakelaar is voor
-De hitch trekhaak
-Of om de ploeg extra de grond in te krijgen als je in een harde laag komt.
fendt311
Op die cabine stijl zitten 3 draai knopjes onder mekaar. en dan moet je de onderste van de 3 die staat als het goed is naar rechts dacht ik? maar die moet je dan helemaal naar links draaien.
Mengeledriver
@fendt311

Quote:
en dan moet je de onderste van de 3 die staat als het goed is naar rechts dacht ik? maar die moet je dan helemaal naar links draaien.

Da's juist fout. Voor positie helemaal op kunstmeststrooier en voor ploegwerk moet je er ongeveer middenin gaan zitten, puur op gevoel. Zeker niet direct helemaal naar "trekkrachtregeling" draaien.....
fendt311
Ja okee. weet niet precies meer. maar weet wel dat je aan de onderste moet draaien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 500 Serie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
9