Zwaar stuurprobleem oplossen met juiste banden??

Beste mensen
Heb een international B275 met frontlader. Zonder last in de frontlader stuurt hij behoorlijk zwaar. Er zitten voor autobanden op maat 205R16. Niet zo ideaal, rolweerstand is behoorlijk hoog. Wil echter geen drieringenband monteren omdat deze in de wei behoorlijk "ploegen". Wielen draaien opgebokt mooi rond en het stuur draait ook licht.
Wat zou jullie advies kunnen zijn opdat het zware sturen minder wordt?
Zelfs met hefmast, achter, draait hij zwaar.

Mvg Henk
donkey63

Reacties

wim-same
Stuur bekrachtiging er op bouwen Een trekker met frontlader zonder stuurbekrachtiging is geen rijden. Een andere optie is een zwaar gewicht in de hef hangen.
donkey63
@wim-same Je hebt volkomen gelijk. Stuurbekrachtiging zal het niet worden, maar zo'n betonblok, voor in de hef heb ik, word weinig gebruikt omdat hij wat minder gebruiksvriendelijk is.
Zou graag de rolweerstand willen aanpakken met andere banden, alleen welke zijn dan de beste keus.
MulderDeutz1
@donkey63 Dan moet je naar een zo smal mogelijke band met veel lucht erin. Zo'n 3 rib voorband met veel lucht loopt dan vaak alleen op de middelste rib. Hierdoor is je contactoppervlak en weerstand dus het kleinst.
arjanvw
@MulderDeutz1 klopt idd. Toch zal altijd zwaar blijven sturen zonder bekrachtiging. Als wij een zware vracht in de voorlader hebben stuurt die ook zwaarder ondanks hydraulisch sturen.
MulderDeutz1
@arjanvw Zeker waar, maar dat is dan de beste optie. Onze deutz stuurt ook zwaarder met een ton in de voorlader. Zal er wel bij horen.
wotan2
@donkey63 hier legden ze er banden met een nato profiel op.
wotan2
@jammermaarhelaas ja iets in die geest
donkey63
Bedankt voor jullie meedenken.
Hoe hoog mag de spanning zijn in zo'n drieringenband? Misschien een goede keus als hij al stuk versleten is en dan minder "ploegt" in de wei.
Natoprofiel zat dat niet op de jeeps in het leger?? Weet niet hoe dit zich gedraagt in de wei.
Trekker hoeft ook niet meer als een 2-300 kg te tillen, gebeurt eigenlijk maar zelden.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @donkey63:
Hoe hoog mag de spanning zijn in zo'n drieringenband? Misschien een goede keus als hij al stuk versleten is en dan minder "ploegt" in de wei.

Heb hier ook drieringenbanden voor op mijn Ford 2600, heb er afhankelijk van werkzaamheden (zaaien of voorladerwerk) tussen de 1 en 2,5 bar in. Ploegen in de bochten op grasland doet hij eigenlijk niet, ligt er ook aan hoe snel en hoe scherp je de bocht om wilt. In het verleden ook alle kunstmest mee gestrooid met strooier waar 350 kg in kan, en ging dan met 10km/h door de bocht, naar het volgende werkpad 7,5 meter verderop, ploegt niets. Harken op 2,5 meter pad tot pad, op wendakker even van het gas, en met 7 km/h door de bocht, ook geen ploegen, al heb je dan natuurlijk wel mooi droge omstandigheden. Moet er wel bij zeggen dat je dan met de hark in de hef ook nog weinig gewicht op de vooras hebt. Trekker heeft overigens wel stuurbekrachtiging, ik weet niet of het sturen bij voorladerwerk anders ook zo kinderlijk eenvoudig was geweest.
+1
Klein Rot
Wat MulderDeutz1 zegt een 3 ring band erop leggen van een goed merk die voldoende stug is zal al een hele verbetering geven. En dan de fusees even demonteren, en kijken hoe ze er aan toe zijn, vooral letten op het druklager dat onderin is gemonteerd deze willen na verloop van tijd inslaan waardoor de kogels of rolletjes niet meer soepel draaien.
In wat betreft het ploegen in de weide controleer het toe spoor van de voorwielen eens.
donkey63
Wat jullie zeggen over de drieringenband geloof ik direkt. Heb eigenlijk zelf geen ervaring met deze banden. Zie bij mijn zoon dat ze zich in de grond snijden.
Mijn voorbanden staan op 2.5 bar, zijn ook niet bedoeld voor hoge spanning.
Zal de raad van Klein Rot ter harte nemen en sporing en lagerwerk controleren, vooral dat druklager. Wielen draaien soepel als ze opgebokt zijn, wat natuurlijk niets zegt als er druk op komt.
Word vervolgt.
+1
roscho
@donkey63 Misschien eerst eens proberen om de fuseelagers te smeren met opgekrikte vooras. Als de lagers ontlast zijn, komt het vet er mooi in.
donkey63
@roscho Fusees gesmeerd, sporing gesteld. Advertentie geplaatst voor gebruikte drieribbanden 600/650x16
Afwachten, kan momenteel niet met trekker rijden ivm reparatie.
wotan2
@donkey63 schlepperreifen.eu/epages/…
Voor dat geld zou ik geen 2e handse kopen, ik zou wel de 8 pr banden nemen die hebben meer draagkracht.
donkey63
Wotan2, goeiedag eem, jullie hebben een punt. Heb op de duitse site een band gezien die me wel aanstaat, 6.50x16 Cultor 8Pr.
Ben dan wel wat ouder en heb de tijd als ik moet gras maaien. Geen idee hoe hard ik rij, vind ik ook niet belangrijk, hoef er de kost niet mee te verdienen.
Denk dat ik met deze band en de juiste bandenspanning een heel eind kom.
Bedankt
goeiedag eem
@donkey63 heb op onze deutz d6006een 3 ringen band liggen in de maat van 9.00 x16 en hebben deze banden er op gelegd omdat we er een voorlader ophadden en ook geen stuurbekrachtiging. het stuurt wel iets zwaarder maar was een heel verschil met de banden die er voor oplagen.We werken er ook gewoon zomers mee op het grasland werken, als je hard en ruw rijd in de bochten gaan de 3 ringen banden ploegen maar rijd je met verstand (en niet als een ouwe kerel, haha ) is er niets aan de hand, ik maai er mee met 12 tot 14 kmh en ploeg de wendakkers echt niet om
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!