International 1246 - Verzwaring banden met water

Hallo,

Onze 1246 heeft water in alle vier de banden (als verzwaring). Dit had hij al toen we hem kochten, hij komt oorspronkelijk uit Spanje, nu is daar de temperatuur vaak net iets anders dan hier. Nu de vrieskou eraan komt willen we ze leeg hebben (ook al staat hij in de schuur). Twee vragen;
- Is er een snelle manier om ze leeg te laten lopen? De dunne slangetjes die wij hebben door het ventiel zorgen voor een erg langzaam proces.
- Ik ga er vanuit dat er "gewoon" water gebruikt is om de banden te vullen, roesten de velgen daardoor niet van binnen weg? Hoe kun je zoiets tegengaan (stikstofvulling?).

Een voorband lekt al langs het ventiel door, zit roest rondom dit ventiel, dus hopen dat dat mee gaat vallen.
Merci,
Groet Marc
Marc436

Reacties

JohnDeere5085
@Gavrie Willemsen heeft hier ervaring mee
+1
Gavrie Willemsen
@JohnDeere5085 ja inderdaad bedankt alvast 👍🏻. Wij doen er pekel bij. Als er nu al roest aan het ventiel zit zal het wel niet meevallen. Als wij de banden vervangen wordt dat eruit gepompt alsook hetzelfde materiaal wordt terug gebruikt. Wij hebben alleen water in de voorbanden, willen niks anders meer.
radium45
Hier hadden wij de voorwielen altijd vol water of calcium (dat bevriest niet)
Met name bij het gebruik van calcium hadden de velgen nogal wat te lijden wat betreft roestvorming. Meestal behandelden wij de velg met bekistingslak of jachtlak om dit iets tegen te gaan.
flip1150
Is het een intertube of tubeless. Als er een binnenband in zit en gevuld is met calcium kan het geen kwaad.
Marc436
Merci!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 1246 en hebben de trefwoorden water en banden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!