Illustratie van:

Deutz D4006 - handboek, onderhoudsboek of sleutelboek

Ik heb zojuist een boerderij gekocht en daar hoort een Deutz D4006 bij. Gisteren voor het eerst een ritje gemaakt en 'gewerkt' met de mooie nieuwe aanwist (weide gesleept e.d.).
Hij heeft erg lang stilgestaan en de rechterachterband is niet op spanning. Ik weet helemaal niets van het mooie ding en wil hem wel zelf gaan onderhouden en er mee gaan werken. Weet iemand of er een onderhoudsboek/handboek bestaat. En weet iemand wat de bandenspanning achter en voor moet zijn?
Met dank en groet, Jan.

Deel dit topic

Reacties

Ronijn
Bandenspanning is afhankelijk van het type en merk band. Michelin kan op 0,6 bar rijden, terwijl andere merken soms meer dan 1 bar nodig hebben.
Unox
Bandenspanning kun je ook van de andere band meten en dat weet je het. Handboeken kun je bestellen bij mevr. van Schie uit Amsterdam, zal je een in een pbtje wel even het telfoonnr sturen.
old man jose
Kijk eens hier :
deutz-traktoren.de/
weurding
@old man jose alsjeblieft zeg, het handboek is niet van een 4006 maar van een 612/712 jaren 60, daar kun je toch niks mee?

@jantjo, duitse handboeken vindt je op www.ebay.de , nederlandse kun je vinden bij bert dilling in grolloo
06 23306007
old man jose
@weurding

Zo beter dan.
Favorit614
weurding
old man jose
@weurding
Voor Deutz maakt het niet zoveel uit een drie cilinder licht in div. tractoren dus
weurding
@old man jose als je puur de motor al bekijkt is een 612 of 712 totaal anders dan een 912 met direkte inspuiting, maar wat te denken van een achterbrug en versnellingsbak, daar wijkt een 4006 ook totaal af bij een 612 en 712, neem aan dat jij de verschillen tussen de ford's ook wel weet en als iemand om een handboek van een supermajor vraagt heeft hij ook niet veel aan een boek van een superdexta 😉
menke
Ik zou zeggen pb me maar als je vragen hebt. Meeste dingen kan ik vast wel beantwoorden.
De bandenspanning is verschillend met welke werkzaamheden je er vooral mee doet. Zit je veel op de weg dan een wat hardere bandenspanning, en in het land een wat zachtere. Denk dat je rond de 1bar moet gaan zitten.
Rozema
Ik heb zelf een d4006. De banden kunnen wel richting de 2 bar. Op de band staat vaak de maximale luchtdruk gegeven in PSI. (deze staat vaak wel op het klokje van de compressor)
Toen ik hem kocht zat er 1 bar in maar dat is echt weinig! De bandendruk is ook afhankelijk van de activiteiten die je moet doen.
TractorJos
Beste Jan,

Op www.deutz-oldtimer.de kun je werkplaatsboeken van de 4006 gratis downloaden.
Daar vindt je vast wel iets over de bandenspanning.

Succes, Jos
(ga zelf waarschijnlijk een 4006 aanschaffen)
kiekendraadje
Pas een deutz d 4006 aangeschaft met wat speling op de as en wat elektische mankementen(pinkers, licht, toeter)
Iemand een nederlandstalige werkplaatshandboek of een link er naar? heb me al suf gegoogeld... 😄
de banden zijn ook helemaal verduurd, lijkt me duur om ze te vervangen? iemand tips
de link deutz.de heb ik al geprobeerd, maar is blijkbaar betalend en duits...
Wimsumar
Beste Kiekendraadje:
Quote @kiekendraadje:
met wat speling op de as

Een as in de versnellingsbak/achterbrug? (Alleen daarvan kon ik documentatie vinden).

Werkplaatshandboek:
[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]

Meer is te koop bij:

[url]onderdelenboeken.nl/[/url/]

(doorklikken op [trekker cd's] ).
kiekendraadje
Nee, gelukkig niet, want das heel wat om uiteen te gooien precies, neen de vooras waar de wielen aan bevestigd zijn. dus ben vooral op zoek naar info daarrond, zou een rondel of zoiets tussen gestoken kunnen worden...elektrische schema zou ik ook graag hebben, want lichten, pinkers...doen het niet, verder prima trekkertje 😄
merci voor de info

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
63