Deutz 4005 de hef maakt een kreisend geluid.

Hallo, ik heb een Deutz 4005 maar de hef maakt een kreisend geluid bij het optillen van een werktuig (vooral als de hydro olie warm is) wat kan het probleem zijn ?

Deel dit topic

Reacties

Jan mf6465
Pomp versleten misschien?
faane
@Jan mf6465 Hallo, ik had ook al zo een vermoeden. Mvg
Jan mf6465
@faane
Heeft uw dealer geen oliepomp tester. Sommige steken gewoon een manometer in een snelkoppeling maar dat is geen juiste indicatie. Een pomptestset steek je in een drukleiding en op een retourleiding en smoort de olie dan terwijl hij rondpompt. De druk word dan bypass op de leiding gemeten. Dan heb je een juiste meeting van wat je pomp geeft. Oliepompen zijn niet zo duur trouwens.
faane
@Jan mf6465 Ik ga mij morgen een nieuwe pomp bestellen en hopelijk is het probleem dan opgelost.
Alvast bedankt voor de info ! Mvg
InsaneNL
Kijk eerst maar eens of er wel genoeg olie op de hef zit, met te weinig olie willen die pompen graag gaan joelen.
faane
@InsaneNL hallo, de olie in de hef is op peil, zou het niet kunnen dat Het een versleten oliepomp is ?
+1
InsaneNL
@faane dat kan ook heel goed, maar het is altijd goed om als eerst de simpele dingen uit te sluiten
inspecteurfendt
Kan het zijn dat de last te zwaar is? Overdrukventielen durven ook wel eens te krijsen.
faane
@inspecteurfendt hallo, een strela hooischudder moet die toch goed kunnen tillen? Als de olie koud en dikker is doet hij het niet enkel als de olie warm begint te worden dan doet hij het.
Zou het niet aan de oliepomp kunnen liggen ?
+1
inspecteurfendt
@faane dan zal het inderdaad de pomp wel zijn. Een strela moet hij makkelijk kunnen heffen.
+1
deutz 4.11
Hoi,
Wat men in het algemeen zegt als een pomp versleten is, heeft deze minder druk en minder opbrengst. dit word dan veroorzaakt door een groter wordende inwendige lek van de pomp.
Dan zou je zeggen dat hij juist meer moet kunnen tillen als de olie dikker is dus koud.
en minder als de olie warm en dun is.
Mijn trekker jankte soms ook bij de pomp dit bleek te komen door dat deze lucht aanzoog.
door een heel klein lekje in de zuig leiding.
faane
@deutz 4.11 Hoi, bedoel je met aanzuigleiding de dikste buis naar de oliepomp, en hoe heeft u dat barstje kunnen vinden en oplossen? Mvg
goeiedag eem
@faane voordat je een nieuwe pomp besteld gewoon even heel simpel een manometer achter in je oliedruk ventiel zetten en de druk meten, is die ver beneden de maat (moet meende ik rond de 170 a 180 bar zijn) is de pomp versleten, zo meet ik al jaren de werking van de pompen bij de trekkers die ik los heb gehad en of advies gegeven heb en heb er nog niet naast gezeten, en ja er zijn bij de lmb mooiere meetsystemen maar dit is al een redlijke indicatie, is de druk wel goed zul je het in het regelventiel moeten zoeken Wij hebben een d40 en die jankt ook wel wat,en mijn 10006en 6006 ook wel, zolang de trekker goed heft zou ik niet veel op iedere geluidje uit doen, zijn immers oude beestjes die vaak al veel werk verzet hebben en niet nieuw meer zijn, belangrijk is dat er genoeg maar ook de juiste olie op zit,
faane
@goeiedag eem hallo, traktor heeft 13400 uur op de teller dan zou het toch wel eens goed kunnen dat de pomp versleten is, er zit geen hydraulisch ventiel op dus dan kan ik het niet meten he.
Toch bedankt voor de info. Mvg
Rick V
Mijn vriend heeft hetzelfde probleem met een D4005, schijnt dat bij hem het ventiel is versleten, niet de pomp, zou eerst eens het ventiel vervangen
Rick V
Kost denk ik 2de hands 400€
faane
@Rick V hallo, volgens is een tweedehands geen optie die gaan allemaal het zelfde probleem hebben denk.
Zou ik het ventiel niet kunnen laten reviseren ?
Mvg
Rick V
Na 1000de keren het ventiel bedient te hebben slijten de stuur schuiven, dit zorgt dus voor een inwendig lekverlies, dit maakt het kreisende geluid
Rick V
Denk niet, zal eens op kramp kijken of er wat staat, of een 06 hef compleet monteren

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
808