Fordson Major - Koppeling werkt soms niet in hoge gearing

Als ik vanuit stilstand wil vertrekken met een zware wagen erachter ( of bergop ) en de fordson staat in zijn hoge gearing, blijft hij staan of vertrekt erg langzaam. In zijn lage gearing geen probleem. Koppelingsplaat en drukgroep aan vervanging toe of een andere oplossing?
ad.evers

Reacties

Hey ik heb zel een maand geleden een major gekocht en aan het opknappen
en ik weet dat er meerdere sorteren kopeling zijn je hebt dubbele en enkele en ik heb enkele en ik denk dat jij dubbele heb dat kan je zien als je de aftakas inschakeld de versnellingsbak in zijn 1 rusteg oplaten komen en darna weer zustig induwe tot hij geen andrijving krijgt en de aftakas wel blijft draaien dan heb je een dubbele dan weet je dat alvast ik ik denk dat je de kopeling moet vervangen ik raad aan kodaparts goeie service goedkoop en goeie kwaliteit
+3
radium45
Google translate kan hier niks van maken...
roscho
Bedoel je nu dat de koppeling slipt als je in een hoge versnelling wegrijdt met zware vracht?
Als de koppeling pas aangrijpt als je het pedaal helemaal bovenin hebt, moet je de vrije slag instellen. Je moet dan de stangen aan het koppelingpedaal korter of langer maken (afhankelijk van de werking), zodat je pedaal bovenin eerst een paar cm vrije slag krijgt.
Lukt dat niet verder, dan moet je ervan uitgaan dat de koppelingsplaat versleten is. De trekker moet dan doormidden om bij de plaat te komen. Is de boel toch uit elkaar, vervang (of laat vervangen) ook het druklager (de ring die de koppelingplaten van elkaar af drukt) en het toplager (waarin de as rust die door de koppeling gaat.
Ik weet niet of deze trekker een enkele koppeling heeft (dan gaat de aftakas tegelijk met de rijkoppeling aan) of een dubbele (dan kun je de aftakas apart aanzetten, deze draait dan door als je gaat rijden). Bij een dubbele koppeling heb je ook een dubbele plaat die misschien ook vervangen moet worden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!