International 585 - Bij mijn international 585 xl zie ik dat er geen olie meer Aan de pijlstok zit

Ik heb een international 585 xl pas gekocht. Bij deze zit achter de cabine een lange pijlstok. Hier zie ik geen vloeistof meer aanzitten. Denk dat ik moet gaan bijvullen. Wat pijl ik met deze Pijlstok en welke olie moet erin?
En waar moet ik de olie indoen.
Bertbl

Reacties

fergusonnetje
Ik denk dat dat je transmissie/hydrauliekolie is. Moet gewone hyrdrauliekolie in. Olie moet je volgens mij bijvullen bij de vuldop op het hydrauliek-blok achter de stoel net boven de bevestiging van de topstang. Eerst de trekker een tijdje laten draaien geeft het beste beeld van het olieniveau op je pijlstok.
nhfendt fan
@fergusonnetje hydro olie ?? Lijkt me eerder dat er 80w90 in moet hydro olie lijkt me niet handig in een transmissie / achterbrug
Bertbl
Dank je
roscho
Je moet er allereerst achter komen of de trekker een apart hydraulieksysteem heeft met een eigen tank. In dat geval vullen met hydrauliekolie. Maar wordt door de hydrauliekpomp de achterbrugolie gebruikt, dan moet er speciale olie in omdat ook het achterdifferentieel daarmee gesmeerd wordt.
Op deze link kun je de olie voor jouw trekker vinden: kroon-oil.com/nl/productadvies/…
Bertbl
Neem contact op met kroon.
+1
roscho
Verstandig. Beter 10x vragen dan 1x verkeerde olie.
+2
wotan2
Deze traktor heeft de olie in gebruik van de hele achterbrug. Olie gebruiken die aan hytran specificaties van Case-IH voldoet. Als hij toch al te laag staat een mooi moment om de olie te verversen, je weet waarschijnlijk niet hoe oud hij is en wat er mee is gebeurt. Deze traktoren zijn nogal gevoelig voor vuile olie, dus een keer meer verversen is geen luxe. Vergeet ook het filter niet te vervangen, zit in de grote pot links tegende versnellingsbak.
roscho
@wotan2 In dat geval dus olie die geschikt is voor de hypoid-vertanding van het achterdifferentieel.
Bertbl
Dank jullie ik heb de juiste olie gevonden. Ga morgen vullen.
henriv
@Bertbl ik moet de mijne ook even bijvullen/verversen. Welke olie heb je er in gedaan?
Bertbl
Wie kan me vertellen hoeveel liter erin moet? Heb er al 5 ingedaan.
@Bertbl Ga je de olie verversen? Dan kan er uit mijn hoofd rond de 30 liter in, maar je kunt het uiteraard gewoon peilen tot er genoeg inzit.
Bertbl
Ik denk dan dat ik dan effe bijvul tot ik zie dat hij op Max staat. Dan weet ik ook of er veel uit was. Zal hem geen goed doen. Als hij droog heeft moeten werken. Heb nu 20 liter besteld. Hier moet ik het toch mee redden.
roscho
@Bertbl Als @case956powerrzzzzz aangeeft dat er 30 liter in gaat, kom je met 20 niet tot het minimum. En die 30 kon wel eens aardig in de buurt komen. In mijn Schlüter, met achterbrug die erop lijkt, gaat plm. 40 liter.
+3
wotan2
@Bertbl Wees nou slim, en laat alles er af wat er in zit. Hoe minder er in zit nu; hoe slechter olie.
Die slechte olie maakt je nieuwe olie in no-time slecht, en die 10 liter extra die dan nu nog bij moet bestellen gaan je de kop dan ook niet meer kosten.
roscho
@wotan2 Dat had ik er niet van gelezen, maar idd. niet bijvullen, alle oude prut eraf en helemaal verversen, daar ben ik het helemaal mee eens.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 585 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!