Illustratie van:

Fendt Farmer 309 - Radiator vervangen: iemand tips?

Ik moet de radiator vervangen van mijn Fendt Farmer 309 LSA, bouwjaar 1983. Alles al zoveel mogelijk gedemonteerd: motorkap gedemonteerd, koelvloeistof afgelaten, battterij verwijderd, verbinding met de waterpomp losgekoppeld, verbinding met de luchtfilter losgekoppeld.
Ik moet links onderaan de radiator nog de waterverbinding met het motorblok losmaken en aan de rechter zijde nog twee fijne metalen koelleidingen.
Mijn vragen:
- moet ik de luchtfilter vooraf ook loskoppelen?
- moet de radiator met de beschermingskap van de koelschroef er in één geheel uitgehaald worden?
Iemand wees me erop voorzichtig te zijn bij het uitnemen om alvast de koelschroef niet te beschadigen.
Bij voorbaat dank voor jullie tips.
Fons

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Op de foto zie je hoever ik sta.

Reacties

Pluto
Ja luchtfilter er af en de plaat van de accu ook .Daarna het omhulsel van de fan losdraaien en als het goed is kun je hem er recht naar boven uit lichten .
Kluis1
@Pluto Beste Pluto. Dank voor uw reactie: het helpt mij vooruit. Wat bedoel je met "de fan"?
roscho
@Kluis1 fan=ventilator die de radiator koelt.
Kluiszicht
@roscho Beste Roscho. Dank voor de tip. Deze morgen even verder gewerkt. De radiator staat helemaal los. Om hem eruit te tillen zal ik eerst nog de batterijplaat moeten losmaken zoals Pluto eerder aangaf. Onderaan de radiator gaan er immers ook twee olieleidingen in het koelingselement. Anders kon ik hem er nu al uit tillen. Een werkje voor morgen: nu even pauzeren voor kinderopvang. Mv-tractorgroet, Fons

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 309 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0