Enorme files door boerenprotest Parijs

PARIJS - In Frankrijk demonstreren boeren voor een betere beloning. Ongeveer duizend tractoren zijn woensdag vanuit Noord- en Midden-Frankrijk op snelwegen en landwegen op weg naar Parijs, meldde nieuwszender BFMTV. Het leidde in de ochtend al tot enorme verkeersproblemen.

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord


 Enorme files door boerenprotest Parijs (telegraaf.nl)

PARIJS - In Frankrijk demonstreren boeren voor een betere beloning. Ongeveer duizend tractoren zijn woensdag vanuit Noord- en Midden-Frankrijk op snelwegen en landwegen op weg naar Parijs, meldde nieuwszender BFMTV. Het leidde in de ochtend al tot enorme verkeersproblemen.

 Franse boeren demonstreren voor betere beloning, wegen rond Parijs vast (gelderlander.nl)

In Frankrijk demonstreren boeren voor een betere beloning. Ongeveer duizend tractoren zijn vandaag vanuit Noord- en Midden-Frankrijk op snelwegen en landwegen op weg naar Parijs, meldde nieuwszender BFMTV.

 Franse boeren voeren actie voor betere prijzen (boerderij.nl)

Ook in Frankrijk zijn de boeren woensdag 27 november massaal met hun tractoren de weg opgegaan.

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Detukkeroettwente
Mooi man alles platgooien.
anonymous_400
Gewoon trekkers met nummerbord hoor.
+2
hans1980
Duitsland was ook mooi 10.000 trekkers
hans1980

Stikstof probleem speelt niet in Frankrijk, volgens NOS
+5
Detukkeroettwente
Ja brussel mut ook luusteren, ook daar een corrupte bende, maken heel europa KAPOT met de invoer van al die afrikanen, DAT MOET OOK STOPPEN !!!
+1
caseboy
Maar waarvoor protesteren die franse boeren dan?
+1
anonymous_400
@caseboy omdat een derde van de boeren hier maar 350 euros in de maand verdient.
Tom VB
@anonymous_400
En dan door met de tracteur naar Parijs op te trekken wordt dat meer?
Hoe zit dat?
caseboy
@anonymous_400 dat is wel heel laag en vind ik zelf ongeloofwaardig klinken. €350 in de maand is wel heel weinig. En ze hebben dan wel geld over om in iversteren in nieuwe trekkers en machines?
jehan
@caseboy mischien is dat echt netto wat ze dan verdienen
anonymous_400
@jehan netto ja , volgens cijfers van de MSA.
caseboy
@anonymous_400 daar ging ik ook van uit dat dat een netto bedrag is en dat vind ik heel laag. Dat ligt ruim onder de armoede grens volgens Nederlandse begrippen. Dus dat lijken mij de paar extreme gevallen, lijkt mij toch dat de meeste boeren daar netto wel meer over houden.
anonymous_400
@jehan netto ja , volgens cijfers van de MSA.
de hoef
@anonymous_400 en wij willen na frankrijk emigreren , omdat het daar veel beter is
+1
anonymous_400
@de hoef Mag ik berggebied adviseren?Daar zijn door vergrijzing veel bedrijven beschikbaar voor weinig geld.Toch ist hier goed boeren hoor, je moet alleen ff opnieuw trekker leren rijden vanwege al die schuintes en hoogteverschillen.
Achso
Zelfs de boeren in Litouwen zijn de straat op. De Denen krijgen het ook voor de kiezen. Gaat goed zo met EU..
diezel
@Achso
Overal wordt de VN Agenda 2030 uitgerold. Ze kunnen allemaal naar "ons" kijken, want wij zijn het proefkonijn. 😞
+11
George
Het is goed deze Europese protesten van de boeren. Want het is overal hetzelfde gezeik. De landbouw krijgt veel te weinig beloning voor hun kwalitatief hoogwaardige producten.
+1
stijn-de-bock
@George dat zal men pas beseffen als het te laat is.
+1
Jan S
Hoe zou dat nu mogelijk zijn dat toevallig overal de boeren gepakt worden in de EU, maar ook in Amerika. Zelfs de problemen globaliseren. Verdacht of is dat normaal?
+1
somerled-delremos
@Jan S de boeren werden altijd al gepakt de laatste decennia. Alleen de Franse boeren protesteerden daar tegen in het groot. Maar ja, dat is Frankrijk waar protesteren bijna volksport no. 1 is.

Mijn inziens heeft het boerenprotest in Nederland een lans gebroken voor boeren elders om ook te gaan protesteren. Veel buitenlandse mogendheden kijken op tegen Nederlandse boeren en zien hun als voorbeeld. En dan heb ik het nog niet eens over al die NL-boeren die in het buitenland zitten en de zaak van daar in de gaten houden.
+1
Jan S
Quote Reactie van @somerled-delremos:
de boeren werden altijd al gepakt de laatste decennia. Alleen de Franse boeren protesteerden daar tegen in het groot. Maar ja, dat is Frankrijk waar protesteren bijna volkssport no. 1 is.Mijn inziens heeft het boerenprotest in Nederland een lans gebroken voor boeren elders om ook te gaan protesteren. Veel buitenlandse mogendheden kijken op tegen Nederlandse boeren en zien hun als voorbeeld. En dan heb ik het nog niet eens over al die NL-boeren die in het buitenland zitten en de zaak van daar in de gaten houden.

Als het uiteindelijk bij protesteren blijft dan zullen ze doorzetten. Zie maar wat de Fransen uiteindelijk bereikt hebben. Protesteren en snelwegen blokkeren of het land plat gooien zal niet het gezag van de huidige machthebbers aantasten. Dat doe je alleen door burgerlijke ongehoorzaamheid. Domweg weigeren je te houden aan onrechtvaardige wetten. Als de bevolking dat massaal doet hebben ze eenvoudigweg te weinig ambtenaren en hulp van de bevolking voor de handhaving van die wetten en zullen ze bakzeil moeten halen.
Uiteindelijk moeten we als Nederlandse bevolking een nieuw Plakkaat van Verlatinghe (nl.wikipedia.org/wiki/Plakkaat_van_Verlatinghe/) tekenen en de volksvertegenwoordiging afzetten. Want de eerste en tweede kamer de rechterlijke macht en het openbaar ministeries hangt van partijpolitieke vriendjespolitiek aan elkaar. Dat moet eerst afgebroken worden wil je wezenlijke verandering krijgen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden telegraaf , parijs en boerenprotest geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!