Hydrauliek minigraver werkt niet meer, rijhendel blijft hangen

Goedenavond,

Ik heb een probleem met mijn new Holland kobelco minigraver.

Had de hamerleiding er los bij, slangen gemonteerd. Doppen van het blok af en slangen eraan. Hiervoor 2 kleine slangen ergens anders van los gehad, en deze weer vast gezet. (Al omgewisseld). Gestart en alles leek te werken. Tot even later van de giek het niets meer deed. Giek zelf zwenken doet het nog wel (kraan zwenken niet).

Het lijkt erop dat de rechter rijhendel blijft hangen. Deze kan alleen nog naar achter. Dan rijd de rechter rups wel naar achter.

Gedaan: slangetjes welke ik losgehad heb omgewisseld
Hydrauliek olie bijgevuld
Hydrauliek bediend met dop van tank eraf.

Hoop dat iemand iets weet.
lukasbelarus

Reacties

Fast Eddy
Hoe lang heb je de kraan al? Zat er geen rommel in de leidingen die je hebt gemonteerd?
lukasbelarus
Kraantje al een tijdje en altijd goed gedaan. Dat is een hele goede want die leidingen lagen zo open in de schuur. Dus misschien een filter verstopt?
+1
wim-same
@lukasbelarus Of nog erger, een regel ventiel verstopt.
+1
Fast Eddy
Daar zit ik ook aan te denken. Waarschijnlijk zit er vuil tussen het regelventiel.
+1
wim-same
@Fast Eddy En dat kan tot gevaarlijke situaties lijden, dat een ventiel b.v. iets open blijft staan en een bepaalde beweging blijft doen die niet meer stopt. Heb ik vroeger een keer gehad met een oude Atlas 1702 LC. Die begon uit zichzelf te zwenken, en steeds harder. Dan moet je hard lopen om in de cabine te komen om de motor stop te zetten hoor.
+1
Fast Eddy
@wim-same

Ik ken dat. Ze hadden bij mijn vorige werkgever een grote draineermachine met slijpsel in het regelventiel van het rijwerk. Die begon te schranken op de dieplader. De machinist kreeg hem net op tijd uit.
wim-same
@Fast Eddy En als er slijpsel in zit kan je spoelen wat je wil, je krijgt het laatste er bijna niet uit. Gelukkig komt dit tegenwoordig bijna niet meer voor. Ik heb in mijn Kubota niet alleen een retour filter, maar onder in de hydrauliek tank ook een aanzuig filter. Ook in het servo blokje zit een piep klein filtertje.
+1
lukasbelarus
We hebben het gevonden.

Hamer leidingen er weer afgesloopt gaf geen verschil. Konden niks vinden. Dachten ventiel iets niet goed in. Wilde net het ventielenblok eraf halen toen we nog een plaat onder de slangen weg haalde, zagen toen dat er een rij beveiliging op zat en dat die niet open ging. Ergens een kapotte kabel en een kapotte zekering gevonden, en toen werkte weer alles.. ging natuurljk in de hydrauliek zoeken omdat ik toevallig 5 minuten het kraantje Aan gehad had met die hamerleiding erop
Fast Eddy
@lukasbelarus

Gelukkig heb je het gevonden en is het niet wat wij dachten. Succes en bedankt voor het terugkoppelen van je bericht.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden minigraver , kapot en hydrauliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!