International 1255 - Bosch sb7 hefventiel gaat vanzelf omhoog?

Goedenavond.

Ik ben mijn 1255 eens flink onder handen aan het nemen. zo ook wil ik mijn probleem met mijn hef proberen te repareren mits niet te gek duur wordt. als de tractor loopt wil de hefinrichting omhoog uit zichzelf niet met kracht als je erop gaat staan gaat ie weer naar beneden. Nou heb ik hier en daar wat gelezen over dat hefventiel defect kan zijn. Tekeningen opgezocht hefventiel eraf gehaald, nu uitmekaar liggen maar kan er eigenlijk vrij weinig aan zien wat er dan zou moeten zijn. is dit onderdeel gewoon onderhevig aan slijtage. Dus inwendige lek waardoor die omhoog wil? Of zal der wel degelijk iets kapot kunnen zijn wat te vervangen is? In ieder geval als iemand hier iets over weet zou ik het graag te weten komen.
Groeten Timo
timotje112

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

basia
Vaak is dit een kwestie van te veel weerstand in de retour vanaf het regelblok .
Althans bij Fendt, waar deze regelblokken ook op zitten (100 en 300 serie ) Misschien zit er een filter in de retour ?
Bij slijtage aan het hefregelventiel gaat meestal de hef "regelen" bij iets zwaars in de hef .
timotje112
@basia dat gebeurt niet hef blijft mooi op hoogte ook met iets zwaars erin. retourfilter hebben ze niet. gaat een deel naar de bak smering en als ik het niet lieg een deel naar de oliekoeler van de retour. ik ga er vanuit dat deze een bepaalde druk van een paar bar heeft om genoeg stroming te geven om de bak te smeren. Maar dan nog lijkt het mij dat hef dan niet omhoog moet kunnen gaan. Heb zelf met hefinrichtingen niet zoveel ervaring en met het regelventiel nog minder.
de Leeuw IH
@timotje112 gebeurt het alleen onder het rijden met koude motor of altijd ook met gewicht erin
timotje112
@de Leeuw IH met gewicht erin niet. gebeurt met koude olie eigenlijk altijd en met warme olie alleen als je meer toeren maakt dus meer olie stroom is. maar zodra je er op gaat staan is al genoeg om hem te laten zakken.
de Leeuw IH
@timotje112 oké ik heb ook zoiets gehad toen, hebben ze door het peilgat op je achterbrug iets geromeld met een stuk ijzer, er zit daar een soort schijf die was krom
timotje112
@de Leeuw IH oke werkte je hefinrichting verder wel naar behoren?
de Leeuw IH
@timotje112 ja hij werkt nu goed
timotje112
@de Leeuw IH zal is kijken ofk iets raars zie
wotan2
@timotje112 zoals basia het uitlegt klopt het, hier ook gehad met een eicher wotan. Ergens in het leiding werk in de versnellings bak zit een weerstand die er normaal niet zit, dat kan vuil, een deuk of iets dergelijks zijn. Daardoor loopt de smeerdruk iets op en zoekt de olie de weg van de minste weerstand, en je hef gaat omhoog.
timotje112
@de Leeuw IH deze ring?

(klik om te vergroten)

de Leeuw IH
@timotje112 ja ik denk het wel, het is bij de lmb gebeurt dus ik was er niet bij, maar gewoon hefdeksel eraf halen dan kan je er beter bij
MulderDeutz1
Heb dezelfde op mijn deutz. Had het ook, heb toen wat gespeeld met de afstelling van heveltje wat van het eerste ventielenblok naar het hefblok gaat. Staat in de handboeken dat die precies 8x mm moet zijn hoh. Kan even voor je kijken, komt best precies.
timotje112
@MulderDeutz1 weet zo niet welk heveltje bedoelt. Heb je toevallig een foto. Heb wel afstellingen in hefdeksel zelf voor iets volgens mij hoogte afstellen ofzo.
MulderDeutz1
@timotje112 heveltje tussen hefventiel en hefblok, met die 2 kogelgewrichtjes
timotje112
@MulderDeutz1 kun je um op de foto aanwijzen miss?

(klik om te vergroten)

Foto voor topic Bosch sb7

(klik om te vergroten)

Foto voor topic Bosch sb7

(klik om te vergroten)

Foto voor topic Bosch sb7
MulderDeutz1
@timotje112 Ik heb een ander hefventiel, dus kan je hiermee helaas noet helpen....
jo845xl
@timotje112 Ik kan het niet goed zien maar heeft jou hefventiel aan de kant v/h hefblok 2 of 3 oliekanalen ?
timotje112
@jo845xl 2 kanalen
jo845xl
@timotje112 Dan is dat geen SB7 , ik heb ook een probleem gehad met mijn ventiel ( hef ging steeds op en neer ) en heb toen een tweedehands moeten zoeken , is nieuw niet te vinden .
Is jou probleem al opgelost anders mag je het mijne wel eens lenen .
timotje112
@jo845xl oké ja is lastig probleem want heb hele hefventiel leeg gehad mar niks aan te zien. Mar nee heb nog niet kunnen testen trekker ligt opt moment door midden ben aant wachten op onderdelen voor de versnellingsbak. Mar als ie getest is dan laat ik zoiezo iets weten int topic en ast dan nog nie werkt dan zou ik dat wel eens kunnen proberen idd bedankt alvast 👍👍
basia
De diepteregeling word bediend door dat asje met twee platte kanten(op het hefregelventiel ) , dat vanuit het hefblok word bediend .
als je deze uitschakelt verandert het hef omhoog gaan dan ook ?
Overigens ik ken alleen het SB 7 systeem op Fendt ; dat heeft trouwens een 3 gats systeem .
timotje112
@basia de case 1255xl heeft 3 gats systeem weet ik toevallig als ik diepteregeling bedien welke stand dan ook veranderd niks aan het omhoog gaan van de hef
basia
Nu ken ik de IH Case trekkers niet , maar misschien kun je de retourleiding bij het regelblok loskoppelen en tijdelijk b.v. een slang monteren en b.v. door de vulopening in de bak te leggen , om zo uit te proberen of het probleem dan ook weg is .
Is maar een idee ; of het uitvoerbaar is weet ik zo ook niet .
timotje112
@basia zou ik kunnen proberen is niet onmogelijk kan dan de oliekoeler buitensluiten
timotje112
@basia een 3 weg hefventiel wat verschilt daar aan wat kan die meer dan een 2 weg miss als je dat weet kan ik wat meer redeneren wat er met de mijne is
+1
wotan2
@timotje112 Nogmaals zoals hierboven gezegd; het ligt niet aan je hefventiel. Een extra leiding leggen kan; grote inbus schroef bovenop je hefventiel verwijderen en van daar een leiding naar de bak. Je zult zien dan dat je probleem verdwenen is: maar het is dan niet opgelost. De bak krijgt op deze manier onvoldoende of zelfs geen smering.
timotje112
@wotan2 goed gaan we vanuit dat hefventiel in orde in lijkt me sterk dat ze vroeger zo de fabriek uit kwamen met hef die vanzelf omhoog ging. Kan mijn oliekoeler nakijken of ie inwendig dicht zit ergens. Veerspanning in de retour voor oliesmering zal niet meer geworden zijn en deze heb ik ook los gehad nagekeken en gemeten. En deed hiervoor ook al met oude bak. Ga hef deksel maar eens bekijken denk ik dan
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 1255 en hebben de trefwoorden hefinrichting en bosch sb7 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!