Ford 4000 - Problemen met schakelen

Wij hebben sinds kort last met schakelen, doordat er teveel speling op zit, is er een mogelijkheid om dit te verhelpen, want het wordt met de dag erger.
bart-van-de-ven

Reacties

jammermaarhelaas
Je bedoelt speling op de lange versnellingspook?
Indien dat zo is, dan kun je de deksel waar de hendels op staan, demonteren van de bak. Aan de onderkant van de deksel zie je het schakelmechanisme, en waarschijnlijk is de pen opzij in de kogelkop waarmee de versnellingshendel in de deksel beweegt deels weggesleten en de sleuf waar die pen in beweegt te ver uitgesleten. Om hier bij te kunnen moet de knop van de hendel, de borgring de veer en de kunststof kap eraf, dan kan de hendel er naar onderen toe uit als je onder de deksel de plaat demonteerd. Dit kun je repareren als je handig bent, en er de tijd in wilt stoppen.
Ook de kop op het eind van de pook die in de schuitjes van de schakel-stangen komt, kan te ver weggesleten zijn. Hier moet je niet zomaar wat op lassen, eerst kijken of de kop dan niet te dik of lang wordt.

Ook zijn er nieuwe deksels met beide hendels erin te koop.
bart-van-de-ven
@jammermaarhelaas Ah oke, bedankt, we zullen hem binnenkort eens uit elkaar halen.
RPCounty
@jammermaarhelaas ja. En als je je bak naar de heilsoldaten wilt hebben is zo nieuw schakeldeksel een echte aanrader😂. Die dingen deugen echt van geen kant.
Jank56
Er zijn volgens mij ook wel eventueel imitatie schakeldeksel te leveren
jammermaarhelaas
@Jank56

Ja, alleen zou ik die kopen bij een gerenomeerd adres waar men weet welke imitatie je moet hebben anders geef je €100 uit en zit je nog met een slecht werkende hendel.
Jank56
@jammermaarhelaas wij hebben ze wel eens van Bepco gehad en dat ging wel goed rijg je een deksel met poken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 en hebben de trefwoorden problemen en schakelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!