Gezocht: Same explorer: Ondertrekhaak / kipperknobbel

Ik ben op zoek naar een complete ondertrekhaak, liefst met kipperknobbel, incl. bevestigingsdelen voor een Same explorer 70. Heeft iemand hier misschien nog wat van liggen? Dan hoor ik dat graag.
MaikMF

Reacties

SJB533
wim-same
@SJB533 Heb ik niet liggen.
SJB533
@wim-same
Wel adresjes, toch?
wim-same
@SJB533 Kamping niet meer, Herman van der Helm misschien, Meindersma ? maar ook bij Uildriks maak je nog wel een grote kans hoor. En ander "de Factory". Die maken voor ieder merk trekker trekhaken.
Fast Eddy
Misschien heeft Uildriks uit Assen nog wat liggen.
wim-same
Om wat voor merk trekhaak gaat het ?
MaikMF
@wim-same Ik heb nu alleen een boventrekhaak die met 2 pennen op 3 posities past. Het merk weet ik niet. er zit verder geen bevestiging aan voor een ondertrekhaak, dus dat moet ik er ook bij hebben. Uildriks had niet wat liggen.
wim-same
@MaikMF met pennen lijkt wel een originele SAME trekhaak. Iedere willekeurige trekhaak fabrikant heeft wel trekhaak rails, en als je een beetje handig ben, en een goede kolomboor machine heeft, kan je de rails aanpassen met een nieuw aan te lassen strip die past op jou Explorer, zodat je ook een onder trekhaak heeft.
MF 2725
@MaikMF Dat systeem hadden wij ook op een Same Antares. Wij hingen er gerust een 20 tons Veenhuis dumper vol grond achter. Ging prima, ook al lijkt de constructie wat aan de lichte kant.
+1
wim-same
@MF 2725 met pennen vind ik nog steeds de fijnste trekhaken, Je kan gemakkelijk je hand in de trekhaak houden om te bevestigen. Trekhaken in rails zijn zwaar, en als je hem eruit wil halen moet je dat zware ding helemaal er bovenuit tillen. Bovendien heb ik het ook een keer gehad mer een Veenhuis giertank met boven trekhaak, dat de borging toch los gekomen was en de trekhaak op de aftakas viel. Gelukkig geen schade.
+1
MaikMF
@wim-same @MF 2725 De boventrekhaak met pennen past bij mij niet op de middelste positie i.v.m. dekseltjes bij de aftakas. Het liefst zou ik een soortgelijke trekhaak erbij hebben zoals op onderstaande foto. In mijn geval valt de boventrekhaak aan de binnenzijde van de rail, en niet zoals op deze foto aan de buitenkant. Daar zit dus blijkbaar ook nog weer verschil in.

(klik om te vergroten)

wim-same
@MaikMF Helaas kan ik de foto niet uitvergroten. maar deze trekhaak kan je ook nog omkeren hé. Soms past er een pen niet in een bepaald gat bij sommige typen of uitvoeringen, dat klopt. Maar ik denk dat de kieper knobbel er later op gemaakt is. Wel een mooi systeem zo, en zeker als je trekhaak ook nog eens op dezelfde hoogte kan. Met je trekhaak zit het draaipunt toch iet verder naar achteren.
joop-same
@MaikMF Dit is een originele of een Pateer onder trekhaak die waren bijna hetzelfde.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!