Hefinrichting ford 4610 Zit muur vast

De linker hendel van de hefinrichting zit muurvast. Deze gaat niet omhoog. Ik heb de stofkap verwijderd en dan zie je dat de stang helemaal verbuigt bij kracht zetten.het lijkt dus echt in de brug te zitten. Als ik de rechter hendel bedien gaat de hef heel langzaam omhoog.
Moet ik ergens iets omzetten?
Kan je de achter brug makkelijk open maken?
ruud-van-erp

Reacties

Fendt926Driver
Heb je de trekker zo gekocht?
deed gisteren alles nog en nu niet meer?
heb je na een stilstand van 23 jaar eindelijk het ding weer geprobeerd?
dat helpt het meedenken van de ford mensen
ruud-van-erp
Mijn oom heeft de tractor zo gekocht. En ik weet de voorgeschiedenis niet. Waarschijnlijk werkt hij al langere tijd niet.
+2
jammermaarhelaas
@ruud-van-erp

Er zit zo te horen een cabine op?

De linker hendel is voor de positieregeling, dus dan blijft de hef op de stand staan die je instelt met de hendel.
De rechter hendel is voor de trekkrachtregeling, daarmee reageert de hef op de druk en trekkracht die het werktuig waarmee je de bodem bewerkt op de topstang geeft (bv. ploeg, cultivator). Deze moet je alleen gebruiken als je de trekkrachtregeling gebruikt, in alle andere gevallen moet die onderin staan, en werk je alleen met de linker hendel.
Voorheen, op de 1000 serie (in jullie geval de 4000) had je 1 hendel, en als je dan van positie naar trekkrachtregeling wilde dan kon je daarvoor een kleine hendel opzij van de hefdeksel omzetten. Jullie 4610 heeft dit dus niet meer.

Je zou kunnen proberen of de hef wel directer kunt bedienen. Dus niet via de hendel in de cabine en via de stang ertussen, maar op de hevel waar die stang weer op uit komt. Of het dan wel wil bewegen, DIT ALLEEN DOEN WANNEER DE MOTOR VAN DE TREKKER UIT STAAT! anders kun je je klemmen tussen de hefinrichting, en de hef kent geen genade.

Je kunt ook nog proberen de hef met de hand op te tillen, tot bovenin, en kijken of de linker hendel dan wel werkt. Er zit een nok op de hefas, en een nokvolger op het mechanisme onder de deksel, door de hef met de hand op te beuren verzet je de nok en werkt het mechanisme misschien wel.

Of de moer die voor de as zit die de hefdeksel uit komt en waar het bedienings mechanisme weer aan zit richting cabine, wat los draaien, en voorzichtig even met een hamer er iets tegen aan tikken, eventueel kruipolie er bij spuiten. En eens een dag laten inwerken, en weer wat erbij spuiten, en weer wat proberen te bewegen.

Wanneer deze dingen geen resultaat geven, dan zit er volgens mij niets anders op dan het lichten van de hefdeksel, en het stangenstelsel van de hef-regeling te controleren op zijn functioneren.
Of dat kan met de cabine op de trekker (deksel of demonteerbare plaat in de vloer?) of dat die er dan ook af moet, dat is mij niet bekend.
ruud-van-erp
@jammermaarhelaas

Oke bedankt, ik ga gewoon al je tips 1 voor 1 proberen. Het lijkt er inderdaad op dat het ergens in de achterbrug fout gaat.
Volgens mij zit er onder de stoel een plaat waarmee je bij de hef inrichting kunt komen.

Bedankt!
Fendt926Driver
@jammermaarhelaas jonge jonge wat een uitgebreide info.
Toppie...
Ik durf bijna met de ogen dicht zo n ford te kopen.
Er kan niet veel mis gaan als ik dan bij problemen zon uitgebreide check list krijg.

Keep up the good work....
jammermaarhelaas
@Fendt926Driver

Ik hoop voor topicstrarter dat hij er wat aan heeft, en dat hij niet onnodig veel werk heeft door een verkeerd advies, want ken het probleem niet, maar moet haast wel aan een vastzittende bedienings-as of in het bedieningsmechanisme onder de deksel liggen.
florisrobben
@jammermaarhelaas het is in ieder geval advies waar hij vermoedelijk iets aan heeft. Netjes 👍
ruud-van-erp
Zeker goed advies! Ik ben bang dat ik wat iurtje in de schuur van mijn oom kan doorbrengen met zijn pracht aankoop! Haha
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!