Trekkerrijder boerenopstand nog spoorloos

GRONINGEN - Ruim anderhalve maand nadat een trekker door een hek op de Vismarkt in Groningen ramde, heeft de politie de identiteit van de bestuurder nog altijd niet kunnen vaststellen.

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord


 Trekkerrijder boerenopstand nog spoorloos (dvhn.nl)

GRONINGEN - Ruim anderhalve maand nadat een trekker door een hek op de Vismarkt in Groningen ramde, heeft de politie de identiteit van de bestuurder nog altijd niet kunnen vaststellen.

Nieuwsgrazer

Reacties

+22
weurding
3 mnd terug sloegen ze iemand tijdens tt nacht de tanden uit de mond en daar kijken ze niet eens naar. Erger dan een hekkie
+6
George
Quote Reactie van @weurding:
. Erger dan een hekkie


Als je dat filmpje gezien hebt had dat toch wel slechter af kunnen lopen dan een paar tanden. Niet dat ik dat van die tanden goed wil praten hoor , want ook daar hoort politie naar te kijken , maar dat door die hekken rijden waardoor deze rondvliegen langs passerende fietsers en voetgangers dat was even goed een totaal nutteloze actie.
+2
walker1
@George Is inderdaad allebei erg. Die fietser kwam goed weg, die had evengoed zwaar gewond kunnen raken. Trekker bestuurder is ook gewoon lafaard, hij kan zich zelf ook even melden op het bureau. Er is niemand gewond geraakt, die aannemer waar de hekken van zijn heeft ook geen aangifte van vernieling gedaan. Dus die chauffeur moet zich hooguit bij de rechter verantwoorden voor roekeloos rijgedrag. daar kan afhankelijk van omstandigheden en verleden invordering rijbewijs betekenen, maar er even van uit gaande dat hij niet eerder voor roekeloos rijden, rijden onder invloed, extreme snelheidsovertredingen is beboet/veroordeeld en dat hij rijbewijs voor zijn werk/bedrijf nodig heeft, zal hij met een flinke boete wegkomen.
+2
jammermaarhelaas
@weurding

In mijn optiek is gaswinnings schade, en de woede die dit oproept vanwege treitertactiek van de NAM voor de regering veel pregnanter dan zomaar iemand bij een evenement die tanden kwijtraakt (hoe erg dat ook is voor de betrokkenen). Dus de opstandelingen tegen de belangen van de staat moeten direct klein gehouden worden, voelen wie de baas is. Naar boven knikken, naar onderen schoppen zeggen ze wel eens.
Men is o zo bang dat ze de controle kwijtraken.

En natuurlijk was het omrijden van het hek in Groningen zinloos en gevaarlijk, ook in het kader van de protestactie , maar gelukkig is er niemand gewond geraakt of erger.
weurding
@jammermaarhelaas je laatste zin zeg je het zelf al... bij het hek gelukkig geen letselschade . Gaswinning is de verzakking een bijkomstigheid die zeer zeker vergoedt moet worden en wel zo snel mogelijk maar geen opzettelijk toegebrachte schade of letsel
+3
Erik!!1979
@jammermaarhelaas ik als oud Brabander kan niet oordelen over de problematiek in Groningen. Voor mij staat wel vast dat iedereen jaren geprofiteerd heeft van dat gas. Nederland potverteerd heeft. Dan kan het niet zo zijn om de slachtoffers nu zo te laten vallen.
ricardo
@Erik!!1979 voor het eerst deel ik je mening😜
Melkboer16
@ricardo me too
walker1
@weurding met dit soort zaken is het voor de politie ook afwegen wat wel en geen kans heeft. Ik weet totaal niet wat zich bij de TT heeft afgespeeld. maar in Groningen hebben ze o.a. camera beelden van het omver rijden, mogelijk heeft die fietser aangifte gedaan, ze hadden al de bijrijder die in die trekker zat, maar niet de bestuurder, maar kans is groot dat het een boer uit Groningen is en tja, dat is natuurlijk geen groep van 100.000 man waar je tussen moet gaan zoeken.
Wat er precies van het incident bij de TT bekend is weet ik niet, er zal ongetwijfeld aangifte gedaan zijn, maar zijn er bv camera beelden? getuigen? Zo niet dan wordt het al moeilijker zoeken. Bezoekersaantal van de TT is al ruim 100.000. TT nacht is ook niet alleen op circuit maar ook in Assen centrum, dus dader hoeft niet eens een TT bezoeker te zijn. Kortom, zonder camera beelden of getuigen die duidelijk signalement kunnen geven is het zoeken naar speld in hooiberg.
weurding
@walker1 ze hebben beelden maar commentaar is als ge belt: geen tijd
walker1
@weurding Okee. Waarom bel jij er over op? Jij bent hopelijk niet diegene die nu dan een kunstgebit heeft?
+2
weurding
@walker1 nee, maar wel iemand die me na aan het hart ligt
+1
koeboer
Vind rol van Schuiling als bijrijder op zijn zachts gezegd dubieus.
+9
Twentsch Land
Vindt het wel stoer dat hij niet een klikspaan is !

@koeboer
roscho
@koeboer Het is de vraag of Schuiling de naam van de chauffeur kent. Mogelijk is hij op de trekker gesprongen die toevallig vooraan stond en daarop meegereden.
+2
Erik!!1979
@roscho ik hoop dat hij hem niet kent en dat niemand hem kent. Niet meer erover praten, volgende keer als er zoiets dreigt te gebeuren meteen als collega's zo iemand terecht wijzen en voorkomen.
+8
Melkboer16
Ik wil het niet goed praten maar waarschijnlijk is het een jong ventje die geschiedenis wou schrijven! @JanCees vond het meest indrukwekkende moment dat de Groningse Boer Sander door hek Malieveld reed! Dat liep goed af en voor deze jongen op de Vismarkt in Groningen hadden de gevolgen groten kunnen zijn!
Ik denk dat dit Jochie er snachts minstens slecht van slaapt en het nooit weer zal doen!
Dus hou dr nou gewoon over op en laat die knaap gewoon met rust!
Het is net als met de uitspraak van Marco v Basten hou er over op
+2
jammermaarhelaas
Zaken zoals dit topic zijn voor de politie een manier om de dader te vinden. Bijvoorbeeld tijdens en na opsporing verzocht worden telefoons afgeluisterd, berichten onderschept, om zo te zien of een verdachte of een bekende van hem/haar zich verspreekt in de waan onopgemerkt te blijven.
milkman1
@jammermaarhelaas Het is idd niet normaal welke mogelijkheden 'de hunters' hebben om iemand op te sporen.
Te denken aan FB, app groepen, telefoonmasten enz enz.
Adaptief boeren
@jammermaarhelaas haha, droom verder met je complottheorieën
+2
Deutz1455xl
@Adaptief boeren geloof je hem niet? Want dan heb je een waas voor je ogen. De politie houdt prikkebord zeker weten in de gaten.
+3
walker1
@Deutz1455xl Ja, meelezen op allerlei internetfora, facebook, etc, wordt veel gebruikt in onderzoeken. Of politie leest zelf, of iemand tipt ze. Telefoon tappen en zo gebeurt ook veel, maar ik denk niet dat ze dat inzetten om iemand te vinden die een hek plat reed. Wat @jammermaarhelaas al schreef, zeker na bv uitzending opsporing verzocht wil het wel eens gebeuren dat ze een dader vinden omdat die om de een of andere reden al getapt werd, of juist de beller die getapt wordt. Zo las ik laatst dat ze een dader gepakt hadden nadat die in opsporing verzocht was geweest en iemand hem opbelde met de opmerking "hee filmster!" 😄
jammermaarhelaas
@Adaptief boeren

Het is 1 van de opsporingsmiddelen van de politie, wordt door hen zelf verteld. Zoals @walker1 het uitlegt.
+2
Melkboer16
@Adaptief boeren wat is er op tegen dat politie mee kan lezen en luisteren dan? Zolang je maar geen strafbare feiten pleegt is er niks aan de hand! Datzelfde geld ook voor het publiekelijk beschadigen van personen hier, zeg gewoon niets wat je onder je eigen naam ook niet zou zeggen!
Piet1960
Kunnen beter in den Haag hun best doen om identiteiten vast te stellen van dat tuig dat daar alles loopt te verzieken of van die winkelplunderingen een paar weken terug.
walker1
@Piet1960 Ach zolang ze daar in Duindorp hunnen eigen wijk vernielen is het niet de moeite om je daar druk over te maken.
+1
Detukkeroettwente
Hij zit al in marrokko .
Alex Miedema
Als het een kerel is meldt ie zichzelf. Prima als je een fout maakt, maar kom er wel voor uit en leef met de consequenties.
+3
En ook hier speelt de media weer een rol, hoe meer hierover gesproken wordt hoe groter de druk is om deze man te vinden. Ze zijn in Den Haag toch zo handig met die doofpot, ik hoop voor de bestuurder dat dit ook verwateren zal en hij nooit gevonden zal worden, het is goed afgelopen en de kans is groot dat hij ervan geleerd heeft.
+6
diezel
Laat je niet in de luren leggen door dit soort gekke berichten.
Het OM wil het simpelweg in de publiciteit houden met "spoorloos" en onderzoek hier-en-daar.
- hoeveel JD's rijden er rond in Groningen van dit model/type?
- hoeveel honderden collega-boeren waren er ter plaatse?
- zelfs op het simpelste lage pixelplaatje kan je de tekst op zijn bodywarmer al bijna lezen. 😄
+1
Detukkeroettwente
@diezel Sttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , groningen en politie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!