Deutz F2L612 - Doorgebrande dynamo vervangen door wisselstroomdynamo

Onlangs heb ik een F2L612 gekocht, uit 1957. Op de weg naar huis (rit van 15 km)bleek de dynamo erg heet te worden. Maar alles bleef draaien en we zijn thuis gekomen. Echter bij een volgende start kreeg ik 'm niet aan de praat. Er bleek ook een te lichte accu in te zitten (75Amp) die ik heb vervangen door een 95Amp, want bijladen deed hij dus niet. Bij controlemetingen kreeg ik geen spanning van de dynamo naar de accu. De dynamo is gedemonteerd en uit elkaar gehaald. Hij was volledig verkoold. De spanningsmeyer heb ik niet meer kunnen testen. Nu krijg ik het advies een wisselstroom dynamo te plaatsen, ik zie ook de voordelen daarvan.
Wie heeft ervaring met deze vervangingsklus en wil me tips geven over hoe ik dat moet aanpakken?
FJRob1300

Reacties

+1
Klein Rot
@FJRob1300 ,

Het makkelijkste bij een autodemontage bedrijf een geschikte dynamo te kopen. Alle wisselstroom dynamo s hebben een interne regelaar. Je moet dan wel montagesteunen aanpassen en misschien de v snaar poulie.
FJRob1300
@Klein Rot dan kan de nieuwe dynamo dus rechtstreeks naar de accu?
Klein Rot
@FJRob1300

Ja je moet wel het laad lampje en de andere sense aansluiting aansluiten via het kontaktslot.
+1
bas101
En weer een oldtimer tractor waar de orginaliteit om zeep wordt geholpen.
Klein Rot
@bas101
Dat klopt maar als je steeds de accu leeg hebt en de trekker wil weer niet starten is de lol er ook snel af. Je kan / moet natuurlijk wel de originele delen bewaren.
bas101
@Klein Rot als ie defect is zul je er toch een andere dynamo op moeten zetten (of de oude reviseren) , of ik nu 1 x een handvol € meer uitgeef en ik zet er een goed werkende originele dynamo op of ik moet t spul verbouwen om er een goedkopere wisselstroomdymamo op te zetten en die waarvermindering aan de tractor geeft ?
FJRob1300
@bas101 ik snap je reactie, liefst zou ik ‘m origineel houden. Maar vindt maar eens een goeie dynamo en regelaar. En dan ook nog voor een acceptabele prijs. Als iemand €525,- vraagt voor een gebruikte dynamo wordt origineel houden wel lastig.
bas101
@FJRob1300 ik weet niet wie jouw € 525 afvraagt voor een gebruikte dynamo , die zal vermoedelijk een glaasje op hebben of een schroefje in de bovenkamer los hebben , ik heb gereviseerde dynamo s liggen vanaf € 150 (zonder regelaar) , ligt er aan welke je nodig hebt dr zijn nog al wat types , voltage 12v welk amperage
met steun zonder steun ?
Mfoesenek
@bas101 had jij nog dynamo liggen van een deutz f2l612 bj 1957 gr marc foesenek
pjfrijters
Heb enkele weken geleden nieuwe dynamo geplaatst in Deutz f1l 514 , Lucas 111 zo een op een
geplaatst, alleen snaarschijf overgezet, 118 eur
Rick V
@pjfrijters maar dat is dan ook niet origineel😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F2L612 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!