Veer koppelingspedaal New Holland

Heeft er iemand tips wat betreft het vervangen van de veer van het koppelingspedaal van een T 7.170? Ik heb het in het verleden wel eens bij een TS 100a gedaan, en dat was al een vervelende klus, maar bij deze kun je er op één of andere manier nog slechter bij. Onze dealer (toch geen kleintje) heeft er geen ervaring mee...
Sjoske2

Reacties

Sjoske2
@nhmonteur ...?😬
bartjuh
Pas nog 1 van een 8160 vervangen... Dat was zo klaar. 2 min werk
jammermaarhelaas
@bartjuh

Mooi, en nu een T7.170 😂
Sjoske2
Da’s geen 7.170 hè... Bij de TSA lukte het me ook (niet in 2 min. trouwens) maar daar kon je geloof ik de kappen makkelijk verwijderen. Bij deze moet je op je rug op de cabinevloer liggen, je ziet amper iets, er zit van alles in de weg en de veer moet strak gespannen in een onmogelijke hoek ergens ingehaakt worden.
Sjoske2
Misschien dat het met een bepaald “foefje” of het juiste gereedschap wel makkelijk is. Vandaar mijn vraag...
+2
nhmonteur
Meestal maak ik 1 oog van de veer iets groter. Dan haak je de ene kant aan het schutbord. En dan met een goede waterpomp tang en een schroevendraaier kan je hem net in het pedaal haken.
Je kon dacht ik met een wat dunnere schroevendraaier door het grotere gemaakt oog heen en dan kan je die tegen een rand afzetten waardoor je de veer wat makkelijker kan uitrekken.
Alle kappen er rondom heen weg halen heeft idd niet heel veel zin.
+1
Sjoske2
Daar kan ik al meer mee, bedankt. Ik heb het pedaal nu zolang met een elastiek omhoog gebonden maar dat is ook net niks. Het is een autocommand dus we gebruiken het pedaal niet veel, des te vreemder dat ie nu al kapot is.
@Sjoske2 dat komt me bekend voor, met inkuilen knapte de veer van onze 7840. Toen maar een post elastiek eromheen gedaan tijdelijk😂
KlaasM
@bernard-vant-klooster de 6030RC waar ik nog wel is mee op pad ben heeft het ook al 2 x gehad. Een keer met de klomp klem onder het pedaal naar huis gereden
KlaasM
@Sjoske2 volgens mij komt het wel vaker voor
@KlaasM zal wel een nh kwaaltje zijn. Of nh bestuurders zijn significant agressiever met hun voeten😂
@KlaasM zal wel een nh kwaaltje zijn. Of nh bestuurders zijn significant agressiever met hun voeten😂
Pluto
Hier bij 2 7.210 gedaan en inderdaad ging snel . Kap er af en met de waterpomp of de punt tang .
+2
Sjoske2
Beetje late reactie maar het is allemaal goedgekomen. Op de manier van nhmonteur was het eigenlijk zo gepiept. Oogje iets groter maken maakte een groot verschil 👍🏻.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!