Hoeveel draaiuren kan een zitmaaier met benzinemotor hebben

Ik ben van plan om een tweedehands zitmaaier met benzinemotor te kopen, sommige hebben 100,200 of 3 à 400 uren gedraaid, vraag mij af hoeveel uren een benzinemotor van ongeveer 15 pk kan draaien voordat je zou zeggen dat die versleten is ( bij normaal onderhoud) vb: Kawasaki, honda, brigs en stratton
valtra1

Reacties

+1
Fordje4600
Onze vorige husqvarna zitmaaier liep om en nabij 100 uur per jaar en heeft net geen 20 jaar vol gemaakt, toen was het meeste van de maaier versleten, motor was niks mis mee na die tijd, vaak zijn de maaiers ook eerder versleten als de motor
+1
Bert353
Typisch, hier kom ik regelmatig zitmaaiers tegen die verder nog goed in orde zijn, maar waar de motor van in de soep gedraait is.
en als je dan op zoek gaat naar een gebruikte motor zijn die niet te vinden, of het zijn ouwe lijken die ook voor de nieuwprijs verkocht worden.

wat je hier het meest tegenkomt, zijn maaiers met kapotte motoren, of versleten meest doorgerotte maaidekken.

Puntje is: de mensen hier doen niets aan onderhoud, allemaal te duur. er moet benzine in omdat ie het niet meer doet, maar olie nakijken of verversen? zelden!
Tinus
@Bert353 Daarom zou ik tweedehands kopen bij een dealer die 'm zelf onderhouden heeft.
boer
Bij mij op een machine die ik heb staat een honda gx 390 maar de eerste motor is in elkaar gelopen vanwege nooit kleppen stellen toen was het met 4000 uur klaar nu staat er motor 2 op en daait nog super wel het idee dat die iets minder vermogen begint te hebben totale urenteller stand staat op ruim 12000 uur dus met de eerste moter een 4000 uur en motor 2 een 8000 uur en geen gekke dingen verder aan de hand gehad
jammermaarhelaas
Hier een Honda loopmaaier, heeft in 30 jaar tussen de 700 en 1000 uur gemaakt en loopt nog steeds na 1 of 2 keer trekken aan het startkoord.
erik9831
Ik heb geen uurteller op de zitmaaier, maar ieder jaar in de winter geef ik hem wel een onderhoud. Helaas komt de dealer aan mijn zitmaaier niet te pas.

Hier ook een loopmaaier bij men vader, die op 25 jaar tijd wel ettelijke hectaren gelopen heeft. Onderhoud is alles, maar of je het zelf doet of een dealer … Veel zal het niet uitmaken, zolang het maar degelijk is gedaan.

Ik ken zeer weinig dealers hier trouwens in de buurt die 2de hands verkopen in België. Ze hebben toch geen ruimte om 20-30-40 of meerdere zitmaaiers, loopmaaiers en andere tuinmachines te stockeren. Dealers die machines van 16.000€ en meer verkopen, die hebben dan weer wel soms eens eentje in stock …
valtra1
Aan iedereen bedankt voor de informatie, een benzinemotor kan dan toch wel wat uren hebben, ik dacht dat dit veel minder zou zijn dan bij een diesel. Ik ben van plan om een etesia zitmaaier te kopen, hier staan ongeveer 400 uren op, machine is wel van 2007.
Bert353
@valtra1 ik mag op zo'n machine maaien, zit daar de bicilinder kawasaki in? da's een fijne motor zolang ze er niet aan hebben liggen klooien om op te voeren of zo. waarop ik maai is van 2006 en behoorlijk moeten werken (te zwaar belast eigenlijk) maar gaat nog steeds.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!