Illustratie van:

John Deere 1020 - Koppaking

Hallo,

Sinds kort lekt mijn johndeere een beetje olie langs de motor af. Maar de koelvloeistof mindert gelukkig niet. Nu is mijn vraag, kan dit kwaad als het bij een beetje blijft of lijkt het jullie verstandiger om meteen een nieuwe koppaking erin te zetten? Of helpt het ook nog om de bouten nog eens na te trekken met een momentsleutel?

Deel dit topic

Reacties

Ik voeg nog even een foto toe in mijn profiel
marcel1982
Mijn vermoeden is dat olie onder de kopbouten gaat zitten wij noemen dat pompende kopbouten bij een steyr motor hebben we wel eens een voor een de kopbouten eruit gepakt lotide eronder en weer aandraaien
RobinBos
Meestal lekken ze uit de uitlaat spruitstukken, dat komt dan omdat ze ligt werk doen. Wat dit kan zijn durf ik ook niet te zeggen.
Licht werk doet deze tractor nu echt niet meer, ik hang hem elk jaar min 2 keer aan een bomford vastetand. Ik hoop dat het dan indd alleen die kopbouten zijn. Maar jullie denken toch dat ik hem beter nu al uit elkaar kan halen?
john deere 7810
Nee het hoeft niet meteen maar hij zal zowiezo een keer uit elkaar moeten maar of je er een jaar mee door rijdt maakt weinig uit alleen wel olie controleren elke keer
jeroenlemele
Is dat wel motorolie?
lijkt me eerder koelvloeistof aangezien het niet zwart is.
arjan de knooierd
@ jeroenlemele

dat begon ik mij ook te bedenken
Wimsumar
Beste JohnDeere1020Power: Reparatie en kosten (van koppakking vervangen) is uit te stellen door een "Stop a leak" poeder in de koelvloeistof te doen.
Het 2 keer per jaar zeer zwaar werk laten doen werkt averechts op het probleem.

Foto van de 'zweetdruppeljes':
Het is zeker geen koelvloeistof maar olie, want het is echt zwart. Is er ook spul voor in de olie te gooien? En helpt dat ook?
Adri-JD850
Moet je wel weten met hoeveel nm je de bouten aan moet trekken, mijn voorkeur zou zijn nieuwe koppakking, misschien is de kop wel gescheurd.De trekker staat er piccobello bij dan ga je nu toch niet zitten frotten met tijdelijke 'lap middelen'.
Wimsumar
Beste JohnDeere1020power]

Quote:
zeker geen koelvloeistof maar olie

Okee, zolang het ''bij een beetje lekkage'' blijft is er niets an de hand. ( Veel trekkers 'zweten' wel ergens wat olie. Een nieuwe pakking aanbrengen kan iedere dag nog wel maar wordt te duur ( kun je het zelf of niet?) in vergelijking met zo nu en dan een beetje olie bijvullen.

Lekstop-toevoegmiddel(?): wynns.nl/index.php/nl/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1020 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!