Sloten.

Hallo,

Ik zou graag de meningen willen weten wat julie vinden van deze 2 gieken met sloten, maaikorven, hekkelen ETC. Welke giek zouden julie het liefst willen hebben? of welke zou het handigst zijn?

Gr NHSanderJD

Deel dit topic

Reacties

NHSanderJD
RobDeutz104
Reed je vanavond rond 7 uur op de fiets vlakbij de 18 kavelsweg?
deerecase
Volgens mij maak het niet veel uit wat voor soort giek je hebt. deze twee zijn volgens mij bijna hetzelfde dus een beetje eigen keuz.
NHSanderJD
@RobDeutz104

ik fietste van ter aar naar 7hoven op de zevenhovenseweg dus langs 18 kavels idd, met nog een jongen. Heb je mij gezien dan?
NHSanderJD
@deerecase

het zijn niet dezelfde gieken.
RobDeutz104
Ja zag er 2 fietsen, en je had een van vliet trui aan, je reed net ter hoogte van die Deutz van de Heer
deerefan
Die bovenste is dunner dus kan je dr beter langs kijken lijkt mij?
NHSanderJD
Ja dat klopt idd 😃
RobDeutz104
Haha grappig
NHSanderJD
@deerefan

dat maakt niet veel uit denk? het gaat meer hoe de giek beweegt enzo.
casecvx1135
Mij lijkt de bovenste het makkelijkst die kan je gewoon met de joysticks bedienen en volgens mij moet die verleng giek op de extra functie of ik heb het mis
NHSanderJD
De bak van de verlenggiek kan volgens mijn ook gewoon op de joystick via een schakelaar die je om moet zetten.
GROENEDEERE
Als je contineu slootwerk hebt dan zou ik kiezen voor een herder giek op een midi kraan. die zijn wat lichter uitgevoerd dus je kan het bereik wat vergroten daardoor. zelf sloot ik vaak met een 8 tonner met een verlenggiek eraan met meestal een 3mtr korf. daarvoor zit r een schakelaar op om de bak cilinder funtie over te schakelen naar de bakcilinder op de verlenggiek. de bakcilinder van de kraan word dan bediend door de extra functie zodat die altijd gebruikt kan worden. de mes van de maaikorf zit op de rotorfuntie van de kraan die zo te schakelen is dat wanneer je een keer op de knop druk de mes blijft knippen tot je de 2e keer op de knup drukt.
GROENEDEERE
Dit kraantje
NHSanderJD
Op me werk is ook een 8 tonner veel aan het sloten en daar hadden ze het over om herdergiek op te zetten met een soort van snelwissel dat je van giek kan verwisselen binnen half uur ofzo, dat lijkt me dan wel wat handiger.
GROENEDEERE
Bij van vliet zijn er handige monteurs dus die hebben dat zo gefiks
NHSanderJD
@GROENEDEERE

jazekers 😃
klontje
Koop geen mulag gudde
ford8340sle
Het is ook net wat je der an uit wil geven natuurlijk! En wil het het aan kraaan of trekker? Maar mijn mening is toch 8 tons kraan ofzo! Gr
NHSanderJD
@ford8340sle

ik heb het over kranen zie bovenstereactie.
GROENEDEERE
@klontje

het gaan om opbouw van een kraan niet van een trekker
NHSanderJD
@GROENEDEERE

Dit is hem geworden:

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
5