Van der Sluis kiest voor Fendt!

Van der Sluis kiest voor Fendt!

Wij zijn trots dat we u kunnen mededelen dat wij het exclusieve dealerschap van het merk Fendt hebben verworven voor onze vestigingen in Anna Paulowna en Dirkshorn.

vandersluisbv.nl/bestandenmap/brieffendt.pdf/

Deel dit topic

Reacties

deerefan
Hebben ze het straks nog drukker in de werkplaats 😃
RobDeutz104
Apart he, van der Sluis, John Deere dealer in hart en nieren wordt Fendt dealer, omdat ze bij JD zo lopen te tobben met die dealerschappen! JD bedankt!
john deere 7810
Ja is toch idioot ofnie zoals het was was het toch goed laat ze net als fendt doen
fendt818vario
En agrivor AP haspels en Linde heftrucks van Van der Sluis, ze gaan samenwerken had ik gehoord.
weurding
Niet elke keuze is reuze 😉
warmerbros
Ja ik denk dat john deere in nederland de race verloren heeft,ik denk dat de verkoop drastisch gaat dalen,kan eigenlijk ook gewoon niet anders
walker1
Ja ik denk niet dat JD de komende jaren de nr1 is met meest verkochte trekkers in NL.
Ik snap dat ze afscheid hebben willen nemen van dealers die 1 of 2 trekkers per jaar verkochten en het met de kennis niet bij konden houden, maar nu met maar 8 hoofddealers is weer net een stap te ver.
Ze zijn er ook goede dealers mee kwijt geraakt. Zo kwam ik laats bij Theo v/d Perk in Beesd, ook altijd JD dealer geweest, ook bekend bij de Taarup fans. Was zeker geen klein bedrijf, maar is nu Claas dealer.
En er zijn al wel meer JD dealers overgestapt op Claas.
JD6930
@warmerbros

Verklaar jij dan het inkoop aantal van 52 JD trekkers van onze dealer hier dan maar eens, is alleen voor het merendeel van Brabant. Denk niet dat het verkoop aantal hard zal dalen. En waarom zou je niet iets verder kunnen rijden voor een dealer? De Fendt dealer hier zit ook in Vessem ofzo, is ook 2 dorpen minstens verder, daar hebben de loonwerkers etc. geen problemen mee hoor. En bij onze dealer kwamen voor de veranderingen van het dealerschap al mensen naar Esbeek die uit de omgeving Etten-Leur kwamen, niet alleen voor JD natuurlijk, maar toch. En als je wilt ben je zo bij de dealer. De vrachtwagenchauffeur van de Kok rijd in 1 dag naar groningen met afleveringen onderweg bij bedrijven om vervolgens weer naar een plaats een paar uur rijden van de grens in Duitsland en vervolgens staat hij begin de avond thuis in Esbeek. Afstand meot geen rol spelen bij zoiets. Iemand die in hart en nieren al jare nvoor JD kiest gaat niet zo maar over naar een ander merk.

Dit is een erg goede stap van John Deere. En ik denk dat een eigen verkoopkantoor in een land waar al een fabriek van het bedrijf staat nog neit zo'n slechte keuze is. Ik denk niet dat de verkoop hier veel door afneemd. Er zijn minder dealers, maar die 8 mega dealers breiden zelf hun bedrijf uit en ze hebbe nnog altijd met minstens 1 of 2 kleine dealers een samenwerkingscontract of hebben het bedrijf half in eigendom. En JD heeft aangegeven een maxinamle afstand tot dealer te willen hebben, waardoor vanzelf misschien her en der nog wel een dealer of nieuw pand van een dealer bij komt om die afstanden te verkleinen.

Ik wens Van der Sluis het allerbeste toe en veel succes met dit nieuwe dealerschap. Een erg goede keuze. Fendt is ook echt geen slecht merk!

@walker1

Idd. De verkoop zal misschien iets dalen, maar om gelijk te zeggen dat de verkoop dastisch gaat dalen is iets te veel denk.
warmerbros
Ja en mensen willen toch dicht bij de dealer zitten, vooral met een tractor is het lastig als je voor een beurt zeg maar 25-30 km moet rijden,ik vind dat john deere een foute beslissing heeft genomen vooral omdat de afgeketste dealers allemaal overgestapt zijn naar de concurentie
warmerbros
@JD6930

is ook mijn mening ik zeg ook ik vind erbij,de grote dealers die goed verkopen daar komen ze niet aan,maar eerlijk gezegt zat er bij ons in de regio geen john deere dealer en in hoofddorp zat er eentje die moest weg,je heb tegenwoordig ook steeds meer dealers die op lokatie komen maar als er echt iets groots aan de hand is vind (ik) het niet handig om ver te reizen met een kapotte trekker
walker1
Ik roep ook niet dat het drastisch daalt, maar de komende jaren is JD niet de nr1 met meest verkochte trekkers in NL
RobDeutz104
Ik vindt het gewoon arrogantie van JD
fendt-412
Ierdereen is alleen niet fan in hart en nieren van een trekkermerk. Als je goed vertrouwd bent met de dealer, en hij een goed ander merk aan kan bieden en de dealer met een leuk aanbod komt kan het wel eens anders lopen.

Rijden nu 25km naar een dealer, ook door een verplaatsing/herindeling van ACM. Is ook wel ver genoeg. Zit een JD dealer in hetzelfde dorp, is de verleiding wel heel groot. Kan de concurent heel erg slim op in gaan spelen.
JD6930
@warmerbros

Ja dat snap ik 😉 (dat het jou mening is). Ikbedoelde het algemeen, omdat best cveel mensen denken dat JD hierdoor veel minder gasat verkopen, en dat zal de eerste tijd oo kwel denk, dat snap ik ook wel 😉
JD6930
@walker1

Ik doelde op de reactie van warnerbos met ''drastiche daling'' 😉

Ik was het met jou eens, vandaar die ''idd'' 😉
BartVALTRAdriver
Ja klopt ja, ze gaan Fendt verkopen
Valtra blijft in Zwaagdijk
in Zwaagdijk gaan ze nu Kuhn en Linde verkopen
Fendt_John Deere
En in Zwaagdijk komen ook Faber haspels.
Mengeledriver
@JD6930

Quote:
En als je wilt ben je zo bij de dealer. De vrachtwagenchauffeur van de Kok rijd in 1 dag naar groningen met afleveringen onderweg bij bedrijven om vervolgens weer naar een plaats een paar uur rijden van de grens in Duitsland en vervolgens staat hij begin de avond thuis in Esbeek. Afstand meot geen rol spelen bij zoiets. Iemand die in hart en nieren al jare nvoor JD kiest gaat niet zo maar over naar een ander merk

Alsof dat niks meer kost en de klant niks uitmaakt 😃
Da's toch gigantisch waardeloos!
warmerbros
@JD6930

we zullen het zien wie er gelijk krijgt maar ik deins er niet voor terug om mijn excusses aan te bieden als jij gelijk gaat krijgen daar heb ik totaal geen moeite mee,maar naar mijn idee zitten ze op het verkeerde spoor.
in ieder geval wordt vervolgt
harald vrieling
Als je nie beter weet haha
frankie11
Ik denk toch wel dat de verkopen achteruitgaan. lijkt me 3x niks om 20 km naar de dealer te moeten rijden terwijl er gewoon een ander(gelijkwaardig) merk op 5 km zit. ik wist het wel.

Gelukkig hebben wij de monteur nog geen 50 meter verderop zitten 😃
Kareltje
Ik ben er ook bang voor dat de verkopen achteruit gaan. Het is erg dom, immers wat goed is moet je zo houden. En ook al zijn het kleine dealers, die verkopen misschien niet veel nieuwe trekkers, maar zorgen wel voor onderhoud en onderdelen. Wat ik zou doen is niet stellen hoeveel trekkers je minimaal moet verkopen, maar wat voor uitstraling je minimaal moet hebben(net als bij autodealers dus), dan behoudt je een stukje jd proffessionaliteit en toch een stuk eenvoud.

Maar goed, eerlijk is eerlijk, je kan niet overal dichtbij zitten. Wij hebben een valtradealer dichtbij en daarom rijden er veel valtra;s.
casejxu
Bij ons in de buurt is het kraakman reyneveld geworden. klasgenoot werk daar maar ook voor het personeel zijn de omstandigheden heel erg achteruit gegaan...

en idd, verkoop gaat achteruit. als mensen trouw zijn bij een dealer zullen ze samen met de dealer overstappen naar zijn merk.!!
johndeerefiat
Wij zijn ook getroffen door het verlies van het dealerschap van vandersluis!
Ik vind het heel erg dat het zo gelopen is!
Als het echte jd mensen zijn hadden ze toch altijd trekkers uit Engeland kunnen inporteren en hier scherp weg zetten! Maar het is een hele dome zet geweest van jd! het barst hier van de jd in de noordkop. Maar ik denk persoonlijk dat vandersluis weinig fendt gaat verkopen, Voor in de bollenteelt zijn ze veelste duur en lomp zwaar. En plantdaken strodaken enz is allemaal pas gemaakt op jd trekkers dat gaan ze niet zomaar ombouwen.
Verder wens ik vd sluis veel plezier met zijn fendt....
BartVALTRAdriver
Zijn nu al 4 mensen weg bij v/d Sluis
waaronder de vertegenwoordiger.
maartendankers
Ik snap toch niet wat het toch allemaal is met die afstand tot de dealer... Bestaan in de rest van nederland toch ook gewoon rijk uitgeruste service bussen die op locatie kunnen repareren...

Wanneer kom je nou nog bij de dealer met de trekker?
fendtjuh
Och daar kom je soms nog wel eens. Als ik iets kleins kapot heb rij ik er liever even heen dat dat hun langskomen. Voorrijkosten enz.

Plus dat ze vaak lang niet alles hebben in de servicebus. Afstand tot dealer is zeker belangrijk, is het niet voor de trekker is het wel voor de machine.

Trekkers uit engeland hier weg zetten gaat ook nergens over. Zit je ook met garantie enz. enz, dat moet je niet willen als erkende dealer.
Valtrapowerr
Kleine mech bedrijven zijn echt niet verkeerd, deze kunnen vaak veel scherper uren aanbieden als een groot mech bedrijf met secretaresse, een hoop personeel, nieuw gebouw.

voor de valtra hebben we nu een echte valtra dealer en die doet het alleen en heeft een loodsje, een grote bus en 1 jongen in dienst.
Fendt_John Deere
Vlaming in Zwaagdijk-Oost die gaat ook geen JD meer verkopen, dat wordt nu Massey-Ferguson.
warmerbros
Je ziet eigenlijk dat de meningen nog wat verdeeld zijn het is allemaal afwachten hoe het verder uit gaat pakken,maar hier in zuid holland rijden niet zo veel john deere's
RobDeutz104
Het is trouwens erg dubbel ophet moment bij Van der Sluis, mannen daar veel sterkte, en nu geen rare praat van mensen hier
RobinBos
Wel grappig, dat ze het ook "exclusief dealer" noemen 😛
die dingen kun je op iedere hoek van de straat krijgen, en als je je goed kwaad maakt kun je zelfs importeur worden 😛
exclusief is wel de juiste woord ja, klinkt lekker duur 😛
rene-fendtfan
@johndeerefiat wat jij zegt slaat ook nergens op vind ik..fendt is mischien duur maar niet veel duurder als een hert . lomp en zwaar zijn ze al helemaal niet ,dus doe eerst je huiswerk goed. verglijk ze maar keer eerst... ik heb zelf ook gekozen voor een FENDT dealer die hier niet uit de buurt komt. omdat de fendt dealer die 4 km van me huis geen goeie service verleent vergeleken met die ander. die 25 km verder zit. liever had ik hem hier in de buurt gehad maar ik weet wat voor service die heefd en dat vind ik belangrijker. ik denk wel dat kleinere bedrijven dus waar tractoren een bijzaak is en die niks om trekkers geven . gewoon liever bij een dealertje om de hoek heen gaat omdat oud en vertrouwd en gemak zucht is .. denk dat het voor de loonwerkers minder uit maakt dan de de bollenwekers en de boertjes ...
warmerbros
He rene ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet veel fendt trekkers tegen kom in de noord,eigenlijk alleen maar john deere's of mf's daar moet ome jan dan wel ff werk van gaan maken he
rene-fendtfan
Ja haha .. dat klopt ook dat er weinig fendt zit daar...maar hier rijden weinig john deere,s en veel fendt,s ... ik vind dat hier veel fendt rijde.n allemaal van huis uit fendt rijder,s maar dat gaat hier denk ook verandere en dat komt niet omdat Fendt een dure trekker is ... omdat de dealer gewoon het verkloot hier. de echte fendt rijders zoeken een andere dealer op verderweg .. maar die daar geen zin in heefd gaat hier ind e toekomst Casr rijden omdat een goeie dealer achter staat....
Dirkisboertjee
Komt denk vooral omdat de meeste het ideaal vinden een vario, vooral met het rooien en planten etc.. Maar nu meerdere merken -eindelijk- met een 4-cilinder vario komen, komt er misschien nog wel wat verandering in de streek..
warmerbros
Ja ik denk ook dat ronald wel goede zaken gaat doen want de case dealer verdween van dorp maar er werden er meteen heel wat minder verkocht door de jaren heen ik denk dat de emotie van een goede dealer op de hoek zwaarder weegt dan het merk en net als bij van ieperen dat ze je op lokatie helpen ja dat is natuurlijk nog beter
johndeerefiat
Rene-fendtfan iedereen prijst zijn eigen merk aan. Maar ik vind fendt wel mooie trekkers hoor oer degelijk. Maar ik vind het helemaal niks lange afstanden naar de dealer dat wend nooit.. maar daar denkt iedereen anders over Mischien gaat de Hollandsnoordkop hier nog veel meer mf trekkers verkopen???
FabianFendt
Mij pa gaat ook weer een case erbij nemen als die weer een nieuwe trekker koopt
hummy
Jd heeft veel vertrouwen in de trekker en als de dollar nog meer zakt, komen ze gewoon weer uit de states voor heel weinig euries. En de markt in nederland word toch alleen maar kleiner.
JD6930
JD gaat nog 85 dealers voor Tuin en park ofzo aanstellen dacht ik op de site van Staadegaard te lezen, dus die zullen als daar om een grote trekker gevraagd wordt er vast wel eentje bij een andere dealer kunnen kopen. En het zijn wel 8 mega dealers en per gebied van een mega dealer weer een aantal kleine dealers maar iedere mega dealer heeft waarschijnlijk wel 2 of meer vestigingen dus het is niet zo dat 8 mega dealers, 8 locaties betekend en niet meer.

Masr ieder zijn eigen mening. De service bussen van de dealers worden ook steeds beter, en bij een groot karwij heeft de dealer vast wel een vrachtwagen(tje) of iets dergelijks waarmee ze de machiene op kunnen halen om bij hun in de werkplaats te repareren. En al zit er geen JD dealer dicht in de buurt, de Case dealer wil je ook vast wel helpen hoor. Die besteld zijn onderdelen dan gewoon weer bij de JD dealer.

En bij JD denken ze echt wel goed na over zo'n beslissing hoor, en dat is bij iedere fabrikant.
redprideworldwide
Ja klopt JD6930, dat zal wel een goede doordachte beslissing zijn.

Maar cnh had het ook mis met een platvorm trekkers die zowel nh als case gelijk stemden, ze zijn er ook weeral van afgestapt!

Volgens mij willen ze de Amerikaanse situatie hier door trekken met die mega dealers.
Maar Amerika is Nederland (Europa ) niet.

Nederland heeft het geluk(ongeluk) om veel proffesionele dealers te hebben, als je vergelijkt met Belgie of Engeland bijvoorbeeld.
Ik zou niet weten waar ze hier aan 5 mega jd dealers zouden raken? Genoeg kleine en middel grote die ook hun verkoop cijfers halen!

Een betere Jd herkenning zou bij sommige wel op hun plaats zijn, zoals bij de autodealers al lang gedaan wordt.
KHD Deutz-Fahr
Denk dat veel mensen meer gehecht zijn aan een goede band met de dealer, dan het merk dat ze rijden. Tenminste dat is bij ons wel het geval, dealer is hier zo n twee kilometer vandaan. Service bus laten komen omdat de dealer 20 á 30 kilometer verder op zit, vind ik te duur en te onhandig. Meestal als er iets kapot is ga ik zelf ook nog wat onderdelen halen, zoals tanden voor de schudder en de hark, of zoiets dergelijks. Ook gaat onze dealer steeds meer "boeren" spullen verkopen, zoals schrikdraad apparatuur, laarzen, klompen, kleding etc.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
43
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
1