Illustratie van:

Strautmann Verti-Mix 1250 - Ervaring / Fendt 306

Wij krijgen en zelfladende strautmann 12.5 ton op proef met vast mes, heeft iemand hier ervaring mee? En wat zijn de benodigde pk’s? Wij hebben een Fendt 306 ls en Fendt 310 farmer.

Deel dit topic

Reacties

hobbyboer
Geen ervaring met genoemde wagen, wel met zelfladende mengwagen met vast mes.
In graskuil deed ik altijd helemaal erin rijden (dikke plakken snijden) en kilo's pasmaken door de laatste hap niet de volle breedte te pakken.
Met mais, perspulp, bierbostel e.d. precies andersom: dan wel zoveel mogelijk de volle breedte en kilo's mikken door hoe ver je de kuil inrijdt.
Camera erop is handig.
fendtlars
@hobbyboer bedankt voor jou reactie, ik denk dat ik er de eerste paar keren nog mee moet leren werken maar een camera is inderdaad wel handig denk ik
Hoe vol gaat die wagen en wat meng je er allemaal mee? Wil je intensief mengen? (Compact voeren)
Voor Hoeveel koeien moeten er in 1 vracht voer
1e reactie zou zijn zet die 310 er maar voor, dan kan het sowiso. 306 zou misschien kunnen maar houd niks over denk ik
walker1
@ronald-deutz-fahr @fendtlars Inderdaad gewoon proberen. Eerst de 310, kan die het goed aan, kan je het ook met de 306 proberen. je kan hier wel van alles vragen, maar dan moet er ook iemand zijn met een zelfde voerwagen en een 306 en/of 310 en die ook dezelfde hoeveelheden voer in de wagen doet.
fendtlars
@ronald-deutz-fahr wij hebben 80 koeien inc de droge koeien en willen in eerste instantie kuilgras, mais, geplette tarwe en mineralen voeren en de droge koeien kuilgras en stro.
jasper-santing0
Ligt er maar net hoeveel toeren je de vijzel wilt laten draaien, in de lage versnelling trekt die het op zijn sloffen.
@jasper-santing0 wie zegt dat er een vertragingsbak op die wagen zit?
jasper-santing0
@ronald-deutz-fahr Dan staat die altijd in de hoog, maar dan heb je nog 540 of 750 om te kiezen
@jasper-santing0 Moet het wel een 1000 toerige wagen zijn. Maar ik verwacht dat het een 540 wagen is, zodat je het laatste beetje op 1000 toeren er uit kan draaien.
@jasper-santing0 onze wagen is gewoon een 540er. Meeste 1 Vijzelers wel denk ik.
fendtlars
@ronald-deutz-fahr er zit geen vertragingsbak tussen.
arnoud
@fendtlars we hebben een trioliet 18 kuub zonder vertraging met een Fendt 307 er voor, je moet hem niet stil zetten maar direct weer leeg draaien.
@arnoud dan gaat er vast geen 7 ton voer in?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Verti-Mix 1250 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN