Ford 4000 - Welke prijs bieden

Wat is de waarde van een Ford 4000?
Traktor moet nog gerestaureed worden maar alles zou functioneren behalve elektriciteit.
Er staat ook een voorlader op, zonder cylinder op de riek (kiept door zwaartekracht).
Staat kabine op maar weet niet welk soort (geen bril cabine maar lijkt er wel op heeft in de deur enkel bovenste deel een glas,).
1 enkelwerkend ventiel.
Servo stuur (is nadien opgebouwd)
Ik zou een traktor willen aankopen als retauratieproject, maar hoeveel is de waarde van zo een traktor voor restauratie?
Raf76

Reacties

Cornelius
Ik denk rond de €2500,-/€3000,-
+5
Mdbm
@Raf76 Het juiste antwoord zit hem tussen de 400 en 4000 euro. De juiste waarde kan je pas bepalen als je naast de trekker staat. Motorisch oké of revisie nodig, staat hij op mooie banden? Transmissie goed? Geen noemenswaardige olielekken? Plaatwerk volledig en strak,...
Raf76
Ok, plaatwerk strak behave spatborden moet stuk ingezet worden. Bovengril dient ook vernieuwd te worden. Cabine matig.
Motor denk ik oké, 8700h. ( carterdruk en kleur rook controleren veronderstel ik)
Banden 50÷. Lekken valt best mee. Zit ook nieuwe starter op.
+1
roscho
Quote Reactie van @Raf76:
Lekken valt best mee

Heb je de trekker ook goed warmgedraaid gezien? Als de motor warm wordt, wordt de olie dunner en zal het lekken toenemen. Als hij mooi schoongespoten was, kan erop duiden dat hij een nette eigenaar heeft, maar ook dat hij lekkages wil verbergen.
Aan de andere kant: er zijn meer Fords die lekken als die dat niet doen. Je kunt hem altijd nog boven een oude bakplaat parkeren.
+1
jammermaarhelaas
@roscho

Heb zelf een 4610 (in de basis een 4000) grootste lekkages komen in de regel van de achterbrug en zijn met een beetje sleutelwerk vrij eenvoudig te verhelpen, en de nodige 2 manchetten en 2 keringen heb je bij elkaar ook voor onder de € 20,-.
Raf76
Bedankt voor de reacties.
Momenteel is de vraagprijs 4500 euro. Lijkt me dan toch te veel.
Procedure voor inschrijven zou ook veranderd zijn vanaf 2020 dacht ik. Nu moet je een coc hebben. Keuring is zelfde gebleven denk ik. Zo'n oude traktor zal nog wel geen coc hebben.
+2
stijn-de-bock
@Raf76 een foto zou leuk zijn maar aan de hand van je informatie denk ik wel dat 4500 te veel is,of de prijs zakt of je zoekt een andere.
Raf76
+2
stijn-de-bock
@Raf76 heb net naar de foto's gekeken, denk dat weinig mensen er 4500euro aan gaan geven eerder 3000 a 3500.ik kan het ook mis hebben.
+1
@stijn-de-bock denk het ook als je ziet voor hem keuring klaar te krijgen moet de verlichting ergdaan woorden en ook zien bij aankoop de speling van de vooras
jammermaarhelaas
@Raf76

Hij heeft geen enkelwerkend hydraulisch ventiel (kan er wel op) zo'n ventiel heeft een eigen bedieningshendel. Kost zo'n € 300,-.
Hij heeft een zogenaamde buitendienst knop, als je deze helemaal uit trekt, dan kun je met de hef hendel een enkelwerkende functie bedienen, daarvoor zitten de snelkoppelingen er achter op.
En het ziet er zo uit alsof je bij deze 4000 de voorlader kunt bedienen met de hef hendel, alsof je de 3 punt hef bedient, deze 3 punt hef beweegt dan ook gewoon mee als je de voorlader bedient.
Op de foto is de trekbek van de verstelbare boventrekhaak er niet bij, zo nodig even naar vragen.

Ook zit er zo te zien een nieuw kapje op de brandstofpomp, het kan dat de oude langs de gashendel-stang lekte en uitgesleten was, of dat er een aanslagbout/draadgat was afgebroken. Op zich niks verkeerds.

Er zit wel een front-trekhaak aan, maar geen frontgewichten, en als je zonder voorlader werkt, is enig frontgewicht (50 tot 200 kg) bij een 4000 al snel gewenst is mijn ervaring.

Ook lijken de achterbanden op de foto nog goed (kun je in het echt van dichtbij het beste even bekijken).

Hier in de buurt staat er een te koop bij een dealer in eenzelfde staat voor € 4000,- zonder voorlader, zonder stuurbekrachtiging, met een cabine zonder deuren en met een nieuwe motor (van na 1983).
Mdbm
@jammermaarhelaas 👍 Dit is een reactie waar @Raf76 zeker iets mee is. Toch lijkt 4000 euro voor die trekker in jouw regio veel. Ik had maximaal 4000 voor deze over, maar ik ben niet zo thuis in Ford.
Raf76
Merci, hier kan ik zeker iets mee.
Towaberg
Ik ben misschien wat gierig, maar vindt 2250-2750€ al ruim voldoende voor zulke trekkers. Een traktor in orde brengen kost al snel heel wat euro’s en dan moet je t nog allemaal zelf doen. Er zijn altijd wel wat meer kosten aan als voorzien.
+1
stijn-de-bock
@Towaberg klopt wat je zegt,t verhaal verandert als de trekker al volledig in orde staat.
Pauls
@Raf76 "Staat kabine op maar weet niet welk soort (geen bril cabine maar lijkt er wel op heeft in de deur enkel bovenste deel een glas,). "
Ik vermoed een TIM cabine maar ik kan het mis hebben.
Ik ben pas geleden op zoek geweest naar een trekker en heb daarbij een aantal Ford 4000 voorbij zien komen. In dezelfde prijsklasse maar dan wel technisch in orde voor dat geld. Dit model heb ik niet eerder gezien, ik heb het dan over, ik denk, het model hierna. En dan doen ze allemaal wel zo'n 4000 a 5000 euro en voor een mooie nog wel meer.
+1
Raf76
Stel me toch soms vragen bij de 'vraagprijs' op sommige sites. Soms zie je er die er verschrikkelijk uitzien met vraagprijs 4000euro en meer. Lijkt me niet realistisch. Ga toch nog even wat rondkijken. Is ook nog niet dringend.
Weet niet hoe de prijs van een Ford ligt tov andere merken maar zag oa een landini 6040turbo, helemaal in orde , nieuwe banden, opnieuw gespoten, gesloten verwarmde cabine voor 6000euro. Maar is niet iets wat ik zoek.
jammermaarhelaas
@Raf76

Een vraagprijs is vaak ook gewoon een voorstel, en als je er bent wezen kijken en het staat je aan, kun je altijd bieden wat je vind dat ie waard is. Heb zelf een paar jaar geleden rondgekeken voor een 4600/4610/4630, en heb er een aantal gezien, en stond versteld van de afbraak die men kan plegen aan een trekker. Ook waren er een aantal trekkers bij die best redelijk op orde waren, en zo een is het ook geworden. Het ging om een meeneemprijs, dus kon nergens meer op terug komen, dus daar is nog wel wat af gegaan. Bij de dealer in de buurt stond er een 4600 voor ruim anderhalf keer die prijs, maar was dan ook goed in orde, compleet uitgevoerd en liep prima.

Als het je gaat om een trekker voor een makkelijke aanschaf prijs, zou ik niet naar een Ford gaan kijken.
Dan zou ik gewoon zoeken naar trekkers in de vermogensklasse waarin je iets zoekt, en dan kan er best iets voorbij komen waar je blij van wordt.
Ford is bijvoorbeeld in de handel voor de export ook geliefd, dat zal voor de minimumprijs ook uitmaken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!