Illustratie van:

Deutz D40S - sissend geluid hydroliek

Ik heb een deutz D40 1 s met bosch hydroliek systeem, deze maakt vooral als de motor koud is een luid sissend geluid, als je de hef gebruikt stopt dit onmiddelijk en als hij niet heft begint het weer. Pas als hij heel warm is mindert het. Iemand bekend met dit probleem?

Deel dit topic

Reacties

twand2505
Als de motor warm is gaat het geluid over? En olie wel aan peil? Soms als er vuil in het systeem zit kan die ook gaan sissen
faane
Olie die dikker is door de kou en circuleert moeilijker door het hydraulisch systeem, als je de hef gebruikt is er minder circulatie.
Als de tractor warm staat circuleert het beter doordat de olie dunner word.

Een beetje zwak puntje van die serie.
Wat ook nog kan is het de juiste hydraulische pomp die erop zit, daarmee bedoel ik het juiste debiet dat de pomp afgeeft ik dacht bij een D 40 is het 11cc, als het debiet van de pomp te groot is circuleert er te veel olie.
benjamin-brakels
Als hij echt goed warm is gaat het geluid weg. Olie en niveau zijn in orde. Ik weet dat de vorige eigenaar er een andere pomp op heeft gezet, zal eens kijken of ik daar meer info over vind.
faane
Dat zou kunnen de oorzaak zijn een pomp met een te groot debiet.
benjamin-brakels
@faane heb het nagekeken, er zit inderdaad een zwaardere bosch pomp op, eentje van 19 ipv 11. Kan dit meer problemen geven?
faane
Ik heb nu ook niet echt ervaring met een te grote pomp als dat problemen kan opleveren op lange termijn, maar volgens mij zal je hydraulic olie snel warm doordat hij te snel circuleert naargelang het hydraulisch systeem ontworpen is.
Te warme olie = dichtingen die het gaan begeven
Voor een nieuw pompje van 11cc ongeveer 200€.
Aan u de keuze.
+1
benjamin-brakels
@faane lijkt me logisch, dankjewel voor het meedenken. Heeft me goed geholpen!
Deutz-oldie
Dat sissen heb je wellicht ook als je geen gas geeft en de te grote pomp dus weinig debiet geeft? Dan denk ik niet dat het te grote debiet het probleem is. Ik herken het euvel van het geluid, ik weet alleen ook niet wat je eraan kan doen en als het schadelijk is. Laat hier aub weten als het opgelost raakt en wat de oorzaak was, ik ben benieuwd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
561