Massey Ferguson 148 - Massey Ferguson 148 - welke Achterbrug Olie

Hallo, Weet iemand welke achterbrug olie ik in onze MF148 met voorlader moet doen??
Ik heb afgelopen zomer "KroonTrak Super 15W30" er in gedaan, maar nu met dit koude weer gaat de Voorlader en de achterhef, zeer langzaam om hoog. Als het weer warmer word gaat het eigenlijk perfekt. Heb het gevoel dat deze Olie te dik is.
DickWildzang

Reacties

Pauls
Bij mijn trekkers zit er een 10W30 in, maar dan van Shell, de spirax S3 of S4. Waar je zeker naar mag kijken is het schuifhendeltje rechtsonder de zetel, daar zit de snelheidsregelaar voor de hef, staat bij mij vaak ongeveer in het midden. Hier wordt eigenlijk alleen de daalsnelheid mee geregegeld, maar heb op de 390 ook gemerkt dat er een kleine invloed op kan zijn bij koude olie en helemaal toe gedraaid dat de hef trager reageert.
DickWildzang
@Pauls Ok. Bedankt voor de Tip. Ik ga het nakijken.
jammermaarhelaas
Ik neem aan dat er een aanzuig filter op/in zit, deze is misschien bijna verstopt? Bij dikkere olie (koud weer) valt dit meer op dan bij dunnere olie (warmer weer).
DickWildzang
@jammermaarhelaas Bedankt voor U reactie. Maar weet U toevallig hoe ik bij dit Filter kom en hoe ik deze dan kan schoonmaken en of vervangen??
De Pomp zit in de achterbrug, en als ik de afdek plaat in de achterbrug verwijder dan zie ik het filter zitten, en daar zit allemaal "smurrie" op. Maar hoe kan ik goed bij het filter komen, zonder de gehele achterbrug te moeten demonteren??
Pauls
@DickWildzang Als je het hefdeksel eraf kantelt kan je aan deze filter. Wel eerst het rechter zijplaatje demonteren om het rolletje uit de gaffel te halen. Nadien kan je ook best het stijgbuisje eruithalen, dit is te vinden door rechtsvoor op het hefdeksel het plaatje te demonteren, of mss is er een ventielblokje dat er zit. Zo kan je normaal gezien het hefdeksel eraf liften of kantelen. En dan zou je een ronde ijzeren filter moeten zien die vast gemaakt zit met stevige ijzerdraad door het ijzeren hoedje dat over de filter zit.
Pauls
Oh ja, u hebt een frontlader, dan zal je wss zo'n ventielblokje hebben. Ik weet niet of je MP hebt, dan zit er nog een extra pompje en filter heel dicht bij de aanzuigfilter van de hef.
is mss een goede leidraad van wat je in de achterbrug terugvindt.
vjenneMFfan


Dit wordt volgens het instructieboek van de 155 geadviseerd, dat zal niet veel verschillen van de 148. Volgens deze handleiding is die 15W30 prima geschikt voor smering van de bak, maar er staat nog als opmerking bij onder dat bij veel gebruik van externe hydrauliek beter een andere (dunnere?) olie gebruikt kan worden.
DickWildzang
Allen SUPER bedankt het functioneren is sterk verbeterd!!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 148 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!