Illustratie van:

Atlas 1302D - Rijdt niet vooruit of achteruit

Hallo,

Ik heb een atlas 1302D van 1973.
Er is een hydrauliek motor van de versnellingsbak vast gelopen, deze zat muurvast.
Deze hebben we vervangen gehad, maar nu wil die niet meer vooruit of achteruit rijden.
Als je de wielen van de grond zet en je zet hem in vooruit of achteruit draaien de wielen wel, maar als die terug op de grond zet wil die niet vooruit of achteruit.
Iemand die weet waar dit zou aan kunnen liggen?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

roscho
Geen vreemde geluiden uit de bak of de differentiëlen?
raf-jans
@roscho née geen vreemde geluiden
atlaspower
Draait alles dezelfde kant op of draaien ze tegengesteld
raf-jans
@atlaspower Toen ik de hydrauliek motor had vervangen heb ik die eerst getest zonder cardanassen, toen draaide de versnellingsbak niet.
Dan heb ik 1 cardan as terug gezet en de wielen van de grond gezet en dan met de hand de wielen gedraaid zodat de versnellingsbak begon te draaien, na dit enkele keren te doen is de versnellingsbak vanzelf beginnen te draaien als de wielen van de grond staan en ik die in vooruit of achteruit zet, maar ze draaien maar langzaam. Als ik die terug op de grond zet draait de versnellingsbak zelfs niet. Dus het probleem zit denk ik niet in het differentieel.
roscho
Je hebt de hydromotor dus getest, die draaide. Gemonteerd en draaide vervolgens niet. Dan is het net of die motor geen verbinding heeft met de bak. Als je hem een zetje geeft, gaat hij misschien toch draaien door meeloop in de dikke olie.
Kan ergens een te korte aandrijfas in zitten, zodat hij niet in een spiebaan valt en de aandrijving niet over komt?
Ik laat mijn fantasie maar even de vrije loop.
raf-jans
@roscho heb de hydromotor niet kunnen testen voor ik die erop zette, heb enkel eens met de hand gevoeld als die soepel draaide. Toen ik die op de versnellingsbak monteerde heb ik die in versnelling gezet en draaide de versnellingsbak niet. Dan heb ik de versnellingsbak laten draaien door met de hand de wielen een paar keer rond te draaien en vanaf toen is die wel langzaam beginnen te draaien als ik die in versnelling zet. Maar als ik de wielen op de grond zet draaid de versnellingsbak niet.

De hydromotor is juiste dezelfde als de oude, het tandwiel stond er nog op. Er zitten ook 2 hydromotoren op de versnellingsbak.
T6040
@raf-jans Misschien spiebaan eruit gevallen met monteren?
raf-jans
@T6040 nee, denk eerder dat het probleem zich ergens hydraulisch bevindt
atlaspower
@raf-jans heb je geen C , de D is van 76 aan het zien,, kijk eens op deze site, staat heel veel over alle atlassen

(klik om te vergroten)

Arie_MF
Haal je de juiste druk wel, geen overstort die blijft hangen of kapot is?
raf-jans
Weet iemand waar ik hydraulische schema’s kan vinden?
GROENEDEERE
Als je oude hydromotor is vastgeslagen/gelopen dan is er ook zeer grote kans dat er ijzer slijpsel in de olie is gekomen.
Heb je het olie filter gecontroleerd?
Werkt de rest van het hydraulisch systeem wel naar behoren?
raf-jans
@GROENEDEERE Heb de oliefilter en olie vervangen gehad nadat de hydromotor is vast gelopen. Voor de rest werkt het hydraulisch systeem
+1
langeslagdiesel
Een atlas uit 73 is zo ie zo geen D serie. Dat is een S of een c serie. Ook dat maakt nog genees zo veel uit. In 1980 kwam atje met planetaire eind aandrijving in de 13. Dus jij heb zo ie zo dikke steekassen. En die mochten graag breken of torsen op de splaneassen. Dus ik zou als ik jou was dat eerst ff bekijken. En die er ff 1 voor 1 uit trekken. Als die voor en achter heel zijn gaan we weer verder. Succes man.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1302D ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN