Illustratie van:

Case International 1455 XL - motorcarter

Ik zou het motorcarter van mijne 14 willen demonteren ( voor een revisie ) maar volgens mij gaat dat niet zonder dat ik heel de motor eerst moet demonteren .
Ik bedoel , eerst het voorfront eraf en dan de motor van de tussenbak erafhalen , kwestie dat ik anders niet aan alle bouten van de carterpan kan . Heeft iemand daar ervaring mee ?

Deel dit topic

Reacties

IH-Jansen
Volgens mij moet je bij alle case inters eerst de voortrein los halen voordat je de carter pan er onderheen kunt halen.
1246 844-s
Zowiezo moet inderdaad de voortrein er onderuit maar of dat hij ook van het koppelingshuis moet durf ik niet met zekerheid te zeggen...
john deere 7810
Pas wel op met die inbusbouten bij het koppelings huis draai die eerst los
belske
De voorasdrager moet eraf

En dan kun je de carterpan eraf hale
johnd-ts
Voortrein eraf halen en dan via de bouten onder het koppelingshuis de dikke bouten losmaken, tenminste, zo ging het altijd bij d 844's enzo..
DaanHaar
Volgens mij kun je de voortrein met twee bouten aan de motor laten zitten. Hoeft dus niet helemaal gedemonteerd te worden. Als ik me niet vergis zijn het vier bouten die uit de voortrein moeten.
monteurtje
@DaanHaar

voortrein moet er wel degelijk helemaal vanaf anders kun je het carter niet laten zakken, vergeet ook de 2 LANGE m8 bouten niet die verborgen zitten in de 2 hollingen achterin het carter (verticaal gemonteerd)
De motor hoeft niet aan de bak kant los TENZIJ je de hoofdlagers ook wilt vervangen dan moet het vliegwiel en het vliegwielhuis er ook helemaal af voor het achterste (axiaal)lager.
jo845xl
Ik denk dat monteurtje gelijk heeft ; In ieder geval ; allemaal bedankt voor de reactie ; Jo845xl
johnd-ts
Monteurtje heeft inderdaad gelijk, wat je vooral niet moet vergeten is die twee lange M8 bouten weer terug te draaien als je klaar bent! Gebeurt iets te vaak dat die wel vergeten worden 😛

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1455 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
11