Fendt 514 C - Verwarming werkt niet

Bij een kameraad draait de ventilator van de verwarming niet. Voor de duidelijkheid die aan het stuur. Tot bij de weerstanden krijg ik 12v als ik de 3 standenschakelaar bedien maar op de weerstanden komen maar 3 draden toe. Die komen van de schakelaar. Mijn vraag is hoe loopt de stroom naar de ventilator? Zou het kunnen dat op de weerstand er bovenaan links een lipje is afgebroken? Normaal moet er toch een draad van de weerstanden naar de ventilator lopen of ben ik verkeerd.
Saeghershof

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

kevin-fendt
Er zit vast nog een andere voedingskabel naar je ventilatormotor met zekering? die ook gecontroleerd?
Saeghershof
@kevin-fendtvoor aan de ventilator tekomen moet heel het dashbord worden uitgebroken?
Pluto
@Saeghershof De ventilator haalt de buitenlucht via het rooster in de motorkap . Als je het papier filter weg haalt zit er een klein radiatortje , als je die demonteert [Water er af laten] Kom je bij twee ventilatoren . Het is wel een gepiel maar ze moeten er aan de voorkant uit . Zitten elk met 4 parkertjes vast geschroefd . Via dashboard gaat niet lukken,, dacht ik eerst ook .
Saeghershof
@Pluto bedankt ik had langs de voorzijde al eens geprobeerd maar toen ik op de radiator stoote dacht ik dat ik langs de binnenkant van de kabine moest. Zal morgen eerst beginne met het luchtfilterelement tedemonteren om ruimte tewinnen.
kevin-fendt
Hoe dat allemaal zit weet ik niet, de weerstand kan ook kapot zijn, hij zit waarschijnlijk in de luchtstroom om gekoeld te worden, en heeft vanaf daar verder geen verbinding naar de ventilatormotor, voeding van de ventilator komt ergens anders vandaan.
Saeghershof
@kevin-fendt weerstanden is niet stuk reeds uitgetest.
liebherrman
Wij hadden de ventilators vast zitten. 1 uurtje sleutelen je kan er goed bij. maar ik heb eerst de weerstand door gemeten.
Saeghershof
@liebherrman weerstanden zijn goed en ventilator zit los. Als je de weerstanden eruit haalt kun je net aan de waaier draaien.
liebherrman
@Saeghershof zal vermoedelijk toch de motors verbrand zijn. Om ze eruit te halen is wel goed te doen.
+1
deJong
@liebherrman

idd, toen de kachel van onze 514 kapot ging waren de ventilators ook doorgebrand.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 514 C en hebben de trefwoorden weerstand en verwarming geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!